ANAMUR ULUSLARARASI GIDA VE TARIM FUARI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR ULUSLARARASI GIDA VE TARIM FUARI BAŞLADI


 

Anamur Belediyesi ile birlikte CNR Fuarcılık tarafından bu yıl 5. si gerçekleştirilen Tarım ve Gıda Fuarı yoğun bir katılımla başladı.

Haber Merkezi

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden başlayan Fuar Korteji, yaklaşık bir kilometrelik Tahsin Soylu ve Bankalar Caddesi boyunca yürüyerek fuarın yapılacağı Şehit Uzman Çavuş Atanur Baş Pazar yerine ulaştı. Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile gerçekleştirilen yürüyüşe; Anamur Kaymakamı Mehmet Güngör, Aydıncık Kaymakamı Mehmet Erhan Türker, Belediye Başkanı Mehmet Türe, AKP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kazakistan Ankara Büyükelçisi  Abzal Saparbeykul, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş´ün öncülüğünde çok sayıda ziraat odası başkanı muhtarlar, üreticiler ve firma sahipleri katıldı. 

“TÜRE STANTLARIMIZ BÜYÜK ORANDA DOLU”
Belediye Başkanı Mehmet Türe, ülkemizdeki kriz ortamına rağmen bu fuara, 70 tarımla ile ilgi ve 15 kültürel firma olmak üzere toplam 85 firmanın katıldığını söyledi. Sadece tarımla değil, ilçemizin turizmden de pay almasını istediklerini kaydeden Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe; “Sadece tarım değil, İlçemizde turizmde ön plana çıkmaya başladı. Anamur Antalya, Anamur Mersin Karayolunun yanında limanımızın yapılması, gümrük kapımızın açılmaya yönelik çalışmalarının başlatılması ile  turizmden pay alacağız ama tarım alanlarını da inşallah öldürmeyeceğiz” dedi.

“İLK GÜN 8 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ”
Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş üretime devam etmek zorunda olduklarını belirterek, üreticiden olumsuzluklar karşısında morallerini bozmamalarını istedi. Anamur Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu da konuşmasında Anamur üreticisinin,  200 bin ton muz ve 63 bin ton çilek üretimi yapılarak ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağladığına vurgu yaptı ve ithal muza uygulanan yüzde 145,8 vergiden elde edilen gelirden Anamur muz üreticisine pay ayrılmasını talep etti. Kazakistan Ankara Büyükelçisi  Abzal Saparbeykul yüzde 80´i tarım ve hayvancılık yapılan ülkesinin gelir kaynaklarını Anamur’daki tarıma benzetti ve buradaki üreticileri yatırım yapmak üzere ülkesine davet etti. Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu fuarın açılış programında yaptığı konuşmada devam eden Antalya Mersin karayolunun bitirilmesi ile Anamur´un Tarım ve Turizm merkezi olma yolunda bir adım daha ilerlediğini belirtti. Kurdoğlu; “Devam eden İskele inşaatımızla bizim hem turizm noktasında, hem tarım noktasında, ihracat noktasında kapımız daha açık olacaktır.” dedi. 
Konuşmaların ardından protokol fuar kurdelesini kesti.
Kurdele kesimi gerçekleştiren protokol sıra ile bütün stantları ziyaret etti. Günün sonunda girişte X- RAY cihazından alınan sonuca göre ilk gün ziyaretçi sayısı 8 bin kişi oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA