YANGINA DAYANIKLI KAPI ISIN PRES’İN ÇIKIŞI OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANGINA DAYANIKLI KAPI ISIN PRES’İN ÇIKIŞI OLACAK!


 

Konkordato ilan eden Mersin’in köklü firmalarından Isın Pres, bu zorlu süreçten fark yaratarak çıkmayı planlıyor. Isınlık ailesinin yönetiminde yer almaya devam ettiği şirket; yangına dayanıklı kapı üretimi ve ihracat yelpazesini genişletme hedefinde.

Hediye Eroğlu

Mersin’de konkordato ilan eden firmalardan kapı üreticisi Isın Pres Yapı ve Mobilya Malzemeleri A.Ş, gazetecilere kapılarını açarak, yılların tecrübesi ile bu süreçten çıkış için sürdürdüğü çabaları kamuoyuyla paylaştı. Akbelen Mahallesi’ndeki showroom ve üretim alanında bilgi veren şirket yöneticileri daha sonra gazetecileri Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada ağırlayarak, sorulara yanıt verdi. 

DEDE KURDU, TORUNLAR DEVAM ETTİRİYOR
Dede Muzaffer ve kardeşi Sami ısınlık’ın Girit’ten göçmen olarak gelip döşeme işine girmesi ile kurulan aile şirketini bugün baba Necati Isınlık ile kızı Sezen ve oğlu Furkan Isınlık yönetiyor. 70 yıllık bir geçmişe sahip şirket, Mersin’in tanınmış işletmeleri arasında yer alıyor. Akbelen Mahallesi’ndeki showroom ve üretim alanının yanı sıra, Mersin-Tarsus OSB’de yaklaşık 9 bin metrekare arazi üzerinde kurulu alanda faaliyet gösteren Isın Pres bugün yaklaşık 100 çalışanı ile kendine ait ‘Prodor’ marka çelik kapı ve hazır mobilya modüllerini müşterilerine sunuyor. Firma aynı zamanda birçok markanın ürünlerinin de satışını gerçekleştiriyor. 
Müşterileri olan mobilya imalatçıları, müteahhitler ve son kullanıcılara mobilya malzemeleri, çelik kapı, parke, ankastre ürünler, mutfak ve banyo aksesuarları gibi birçok ürün sunan Isın Pres, Körfez ülkeleri; Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn başta olmak üzere yaklaşık 10 ülkeye ihracat yapıyor.

ISIN PRES’TEN YANGINA DAYANIKLI KAPI
Geçen yıl önemli bir gelişmeye daha imza atan Isın Pres, yangına dayanıklı kapı sertifikası alarak yine ilklere imza atanlardan olmuştu. 
Türkiye’de sayılı firmada bulunan, uluslararası akreditasyona sahip bir test kuruluşu tarafından verilen EN 1634-1 numaralı standarda uygun sertifikalar ile 30-60-90 dakika
yangına dayanıklı ahşap kapılar üreten firma, gerek Türkiye’de gerekse uluslararası piyasada
özellikle yurt, okul, otel ve hastane projeler tarafından tercih edilen bu ürün ile fark yararak, daralan piyasa ortamında kendine çıkış kapısı yaratmayı planlıyor. 

SEKTÖR ZORDA
Şirket Müşteri ve Pazar Geliştirme Yöneticisi Furkan Isınlık, konkordato ilan etmeleri ile şirkete bir komiser atandığını ancak ailenin işin başında olduğunu söyleyerek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
Isın Pres Yapı ve Mobilya Malzemeleri A.Ş. olarak, 1979 yılından bugüne, Türkiye ve yurtdışında hizmet verdiklerini söyleyen Isınlık, açıklamasını şöyle sürdürdü; “1979 yılında sektöre fason pres yaparak ve kaplama satarak giren Isın Pres, yıllar içerisinde ürün ve hizmet gamını sürekli arttırmıştır. Mobilya malzemeleri alanında bölgesinde lider firma olmakla yetinmeyip, ulusal ve uluslararası piyasaya 1995 yılında iç kapı üretimi ile girmiştir.
39 yıllık köklü geçmişi olan firmamız toplam kalite ve marka kimliğini öne çıkaran mobilya malzemeleri ve aksesuar ürünlerinin satışını yapmaktadır. Tasarım ve üretiminin tamamı Türkiye’de yapılan, üretim teknolojisini, el işçiliğinin kalitesiyle birleştirerek bu hedef ile ihracat yoluna çıktık. Tüm satın alımlarımızı yurt içindeki tedarikçilerden yaparak, ve yerli üretim gücünü de arkamıza alarak çok hızlı bir ivme yakaladık.

“GEÇİCİ SÜRELİ BU DURUMU BAŞARIYLA VE EL BİRLİĞİ İLE GERİDE BIRAKACAĞIZ”
Ancak son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akış sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyinin çok üzerine çıkması sebebiyle şirketimiz,  kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir. Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 11.09.2018 tarihi itibariyle avukat Avni Sönmez tarafından yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan konkordato talebimiz gereğince, yetkili mahkeme tarafından tedbir kararı alınmıştır.
Tüm tedariğini yurt içinden yapan ve ihracat yolculuğuna çıkmış Isın Pres markamız milli bir değerdir. Yeniden yapılandırma sürecimizin temel amacı müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin haklarını korumaktır. Bu süreç, daha sağlam ve kararlı adımlarla markamızı ileriye taşıyacaktır.
Bugüne kadar yarattığımız güven, kalite ve mutlu müşteri deneyimini daha nice yerli ve yabancı müşterimize uzun yıllar yaşatmaya devam edeceğiz. Değerli müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve bayilerimizin sıkıntı yaşamaması amacıyla başlattığımız bu yeniden yapılandırma bilgisini tüm kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Geçici süreli bu durumu başarıyla ve el birliği ile geride bırakacağız. Anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ederiz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA