ABD KONSOLOSUNDAN BARO’YA ZİYARET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ABD KONSOLOSUNDAN BARO’YA ZİYARET


 

ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez ve Siyasi İşler Müdürü Rebecca Doffing, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Barodan yapılan açıklamaya göre ziyarette; Baro Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Adnan Günbay, Sayman Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyeleri Ece Kovan Demirtaş, Mahçe İnanoğlu Deprem, Bilgehan Yaşa ve Hasan Keleşoğlu da bulundu.

Türkiye’deki ve ABD’deki hukuk sistemi üzerine yapılan sohbette Yeşilboğaz, “Mesleğe saldırılar her geçen gün artmakta, iş alanlarımız daraltılmakta, kontrolsüz denetimsiz açılan hukuk fakülteleri, binlerce mezun, sorunların temelini oluşturmaktadır. Diploma alıp 1 yıl staj yapmakla avukat olunabiliyor. Avukatlık mesleğine giriş bir sınava tabi olmalıdır. Mesleki erozyon önlenmeli ve bizler bu sorunu aşmak için mücadele ediyoruz. Adliyede de zaman zaman sorunlar yaşanıyor, ancak bu sorunları kendi içimizde görüşmelerle çözüyoruz. Uygulama farklılıklarından kaynaklanan anlaşmazlıklar olabiliyor. Ama girişimlerimizle bunları minimize etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Daha sonra konuşan ABD Adana Konsolosu Alejandra Baez, ABD ile Türkiye’deki hukuk sisteminin çok farklı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de birkaç kere mahkemelere katılıp izledim. Türkiye’de savcı-hakim ile avukatlar arasında çok fazla çekişme olduğunu gördüm. Yargının kurucu unsurlarından birisi olan avukatlar yok sayılmamalıdır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA