KUYUCUOĞLU; KENTİN SORUN VE İHTİYAÇLARINI TESPİT ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUYUCUOĞLU; KENTİN SORUN VE İHTİYAÇLARINI TESPİT ETTİ


 

Basınla bir araya gelen CHP’nin büyükşehir aday adayı Kuyucoğlu, Mersin’in en büyük problemi olan ulaşım ve trafik sorununun çözümü için raylı sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

SONER AYDIN

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Serdal Kuyucuoğlu hedeflerini ve projelerini anlattı. Kentin sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit ettiklerini dile getiren Kuyucuoğlu, parolasının ‘Derman Belediyecilik’ anlayışı olduğunu söyledi. 

“ULAŞIM SORUNU RAYLI SİSTEMLE ÇÖZÜLÜR”
Mersin’in en önemli sorunun ulaşım ve trafik olduğunu dile getiren CHP’li Kuyucuoğlu, Mersin’de ulaşım sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Bunun da çözümünün raylı sistem olduğunu belirten Kuyucuoğlu, “1999’da bir rapor sundum. Raylı sistemle ilgili bir çalışma başlatılması gerektiğini söyledim. Mersin’de sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu artıyor. Bu yoğunluğu da ancak raylı sistemle azaltabilirsiniz. Taşucu Limanı özelleştiriliyor. Liman demir yolsuz olmaz. O yüzden buraya bir banliyo hattı düşünüyoruz. Yine Erdemli tarafına alternatif ikinci yol düşünüyoruz” dedi. 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ADIM ATILMALI”
Kentsel dönüşümle ilgili Mersin’de hala adım atılamadığının altını çizen Kuyucuoğlu,  “Kentsel dönüşüm Türkiye’de çok konuşuluyor ancak Mersin bu konuda geride kaldı. Çay, Çilek Mahalleleri’nde bir girişim oldu ama yerinde kaldı. Ben TOKİ ile yaptığım toplantıda bunu ifade ettim ama kentin merkezinde çöküntü alanlar var. Şehrin göbeğinde kaldılar. Bunların süratle ele alınması gerekiyor” diye konuştu.

“MERSİN’İN LOJİSTİK MERKEZİ’NE İHTİYACI VAR”
Kentle ilgili projelerini ve çözüm yollarını sıralayan Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Kuyucuoğlu, şunları söyledi: 
Mersin çok yönlü ekonomisi olan bir kent. Birincisi lojistik kenti. Türkiye’nin Akdeniz’e açılan kapısı olan liman Mersin’de. Lojistiğin çok büyük bir miktarı Mersin’de yapılıyor ama Mersin’in bir Lojistik Merkezi yok. Bir an önce bu Lojistik Merkezi hayata geçirilmeli.

“MERSİN’İN TANITIMININ İYİ YAPILMASI LAZIM”
Mersin’in en önemli problemlerinden biri turizm. Mersin’de iç turizm var. Mersin’de 100 bin civarında ikinci konut var. Bu ikinci konutlara Adana’dan, Antep’ten, Hatay’dan, Ankara’dan insanlar geliyor. Mersin’in tanıtımının iyi yapılması gerekiyor. Bizim yeterli yatağımız yok. Tarsus-Kazanlı Bölgesi’ndeki turizm alanının hayata geçirilmesi lazım. 10 yıl oldu ama hala bir faaliyet yok. Tarsus’un tarihinin iyi değerlendirilmesi lazım. 

“KURVAZİYER TURİZMİNİ CANLANDIRMAMIZ GEREKİYOR”
Ticaret ve Sanayi Odası’nda iken Kurvaziyer Turizmi ile ilgili çalışma yapmıştık. Kurvaziyer gemileri Mersin’e gelmeye başlamıştı. Bir kısım gemiler Mersin’e geldi ancak Suriye olayları nedeniyle sekteye uğradı. Ancak gelen gemilerin yanaşacağı bir Kurvaziyer İskelemiz yok. Gemiler yük gemilerinin yanaştığı yere yanaşıyor. Buna ayrı bir hizmet vermeniz gerekiyor. Çünkü kurvaziyer yolcusu daha fazla para harcayan turisttir.

“TARIM ÜRÜNLERİNİN TANITIMINI YAPARAK, PAZARLANMASI SAĞLAYACAĞIZ”
Mersin’in bir diğer sorunu ise tarım. Mersin’de 61 bin çiftçimiz var. Bunu aileleri ile birlikte düşündüğümüzde ciddi bir nüfus yapıyor. Ürünlerimizin tanıtımını yaparak pazarlanmasını sağlamalıyız. Çiftçilerimize sahip çıkacağız. Anlaşmalı, sözleşmeli tarım yapacağız. Fidan üretimi yapacağız. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA