SKANDALLAR BÖLGESİ!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SKANDALLAR BÖLGESİ!...


 

Mersin Serbest Bölgesi’nde bir kadın işçinin baskı, mobbing ve şiddete maruz bırakılarak işten atıldığı ve yüzlerce işçinin sigortasız, çalıştırılması iddiaları ‘Skandallar bölgesi’ ifadesiyle Meclise taşındı.

Haber Merkezi 

HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin Serbest Bölgesi’nde yaşandığı iddia edilen işten çıkarma, kayıt dışı çalıştırma ve işçilere şiddet iddialarını TBMM’ye taşıdı. Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Kurtulan, önergesinde iddiaların gerçekliğini sordu. 

SKANDALLAR BÖLGESİ…
İşten çıkarma, kayıt dışı çalıştırma gibi hak ihlalleri ile sürekli gündeme gelen Mersin Serbest Bölgesi’nin, yine iki ayrı skandalla gündeme geldiğini belirten Kurtulan, “Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Kadın Bürosu açıklaması vasıtasıyla kamuoyuna yansıyan iddialara göre 1,5 yıla yakın Mersin Serbest Bölge’de bulunan RDL Tekstil adlı firmada çalışan Ş.B. isimli kadın, baskı, mobbing ve şiddete maruz bırakılmış, hakkını aradığı için de tazminatsız işten atılmıştır.
Yine geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir başka olayda Mersin Serbest Bölgesi girişinde gerçekleştirilen giriş kartı denetiminde, kimliği olmayan yüzlerce işçinin bulunduğu tespit edilmiştir. Bu işçilerin sigortasız olarak çalıştırıldıkları için kendilerine kimlik kartı verilmediği iddia edilmiştir.
Mersin Serbest Bölge’de daha birçok hak ihlalinin yaşandığı iddia edilmektedir. Bu iddiaları göre; işçiler haklarını aramaları durumuna çeşitli baskılarla karşı karşıya kalmakta, sorgusuz sualsiz işten atılmakta, istifaya zorlanmakta, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye gitmeleri engellenmekte, fazla mesaileri eksik verilmekte ve daha birçok güvenceleri ellerinden alınmaktadır” dedi.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR
Bu bağlamda HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan şu sorulara yanıt istedi; “Mersin Serbest Bölge’de bir kadın işçinin şiddete uğradığı iddiaları ile ilgili Bakanlığınızın herhangi bir girişimi olmuş mudur?
Bu vahim iddialar ile gündeme gelen Mersin Serbest Bölge ile ilgili Bakanlığınızca başlatılmış bir inceleme - soruşturma var mıdır?
Mersin Serbest Bölge’de kaç işçi vardır? Bu işçilerin kaçı kayıt dışı çalıştırılmaktadır? Firmalara kayıt dışı işçi çalıştırmaktan kaynaklı herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
Mersin Serbest Bölge’de sigortası çalışan işçilerden, giriş kartı çıkarılması için 10 dolar ücret talep edildiği doğru mudur? Doğru ise kim, hangi gerekçeyle işçilerden bu ücreti talep etmiştir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA