GECE BEKÇİLERİ AHLAK ZABITASINA DÖNÜŞTÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GECE BEKÇİLERİ AHLAK ZABITASINA DÖNÜŞTÜ!


 

Mersin’de gece bekçilerinin imza attığı uygulamalar ile adeta ahlak zabıtasına dönüştüğünü savunan 7 Renk LGBT Derneği üyeleri, “Kadını güçsüz bırakmak isteyen iktidar amacına ulaşamayacak” mesajı verdi.

Hediye Eroğlu 

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği, sokakta yaptığı basın açıklaması ile gece bekçesine dönüştüğünü iddia ettikleri gece bekçileri ile kadınlar üzerinde kurulmak istenen baskıya tepki gösterdi.
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda Pozcu semtindeki Forum Mersin civarında, sokak ortasında akşam saatlerinde yapılan basın açıklamasına kadınlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri destek verdi. 

“HÜKÜMET KADIN DÜŞMANI POLİTİKASINI SOKAĞA TAŞIYOR”
Basın açıklamasını yapan Dernek Başkanı Yağmur Arıcan, hükümetin uzunca bir süredir politik ve ideolojik olarak sürdürdüğü kadın düşmanı politikasını artık daha görünür bir şekilde sokağa taşımakta kararlı göründüğünü işaret etti. “Hükümetin kararlı kadın düşmanlığına karşı biz daha kararlıyız bu politikalara boyun eğmeyeceğiz. Biz kadınların sokakları, alanları terk etmesi için bu defa da ahlak zabıtalığı görevi verilen gece bekçileri devreye sokuldu. 

“AHLAK BEKÇİLERİ, KADINLARA BASKI YAPIYOR”
Yaşadığımız kentin değişik yerlerinden gece bekçilerinin kadınlara yönelik rahatsız edici ve tacizkâr davranışlarının haberlerini almaya başladık artık.
Parkta bir çukura sıkışmış yavru bir kediye nişanlısı ile birlikte yardım eden bir kadın arkadaşımıza gece bekçisi olan şahıs elindeki fenerin ışığını tutarak “ne yapıyorsunuz burada” diye imalı soru sorabiliyor… varsay ki öpüşüp koklaşıyor size ne!
Son zamanlarda kentin kamuya açık kimi alanlarında olduğu gibi yine gece bekçileri tarafından Mezitli sahilinde oturan kadınlara kimlik kontrolü yapıp ‘burada oturmanız güvenli değil evinize gidin’ baskısı yapılıyor” diye konuştu.

“TRANS KADINLAR KARAKOLLARA ÇEKİLİYOR, DAVA AÇILIYOR”
Trans kadınlara yönelik baskılar ve saldırıların da bitmediğini dile getiren Arıcan, ancak şimdi daha açık ve saldırgan bir şekilde sokakta gezmelerine, giyimlerine müdahale edildiğini savundu. Trans kadınların karakollara çekilerek, haklarında davalar açıldığını bildiren Yağmur Arıcan, “Trans kadınlara sokağa çıktıkları an itibarıyla gün içinde 3-4 defa Kabahatlar Kanunu’ndan cezalar kesilebiliyor, güvensiz alanlara kolluk kuvvetleri tarafından terk ediliyorlar. Trans kadınlar polisten şikayetçi olacaklarını söylediklerinde polis amirleri tarafından sindirilip korkutuluyorlar. Yakın bir zamanda bunu bir trans kadın arkadaşımız (12 Ekim günü) yaşamıştır. Akşam vakti, ahlak zabıtasına dönüşen gece bekçisi, trans kadın arkadaşımıza önce ‘burada böyle gezemezsin’ diyerek hem saat, hem de kıyafeti üzerinden müdahale ediliyor, trans kadın arkadaş itiraz edince de karakola götürülerek ‘Kişilerin Huzur Ve Sükûnunu Bozma-Hakaret’ gerekçesiyle ifadesi alınıyor ve soruşturma başlatılıyor. Yine bir süre önce bir fabrikada çalışan trans kadın arkadaş kendisine yaşatılanlardan dolayı intihar etmiş ve yaşamına son vermişti.
Geçen hafta, Halkevinin dört şubesinin dört kadın başkanının gözaltına alınıp sonra serbest bırakılması, kısa bir süre önce basın emekçilerine özellikle kadın basın emekçilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, AKP iktidarının her alanda yer alan kadınlara yönelik baskı ve sindirme politikasının bir sonucudur” dedi.

“KADINI GÜÇSÜZ BIRAKMAK İSTEYEN İKTİDAR AMACINA ULAŞAMAYACAK”
Bu çetelenin arttırılabileceğini ancak kısa bir zaman dilimi içerisinde kadınlara yönelik farklı alanlardan gerçekleştirilen bu saldırıların uzunca süredir dile getirdikleri AKP iktidarının niyetinin açık görünümü olduğun uda vurgulayan Başkan Arıcan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Çünkü bunlar sokakta hamile olanlar gezmesin, kahkaha atmayın, şort giymeyin, örgütlenmeyin, itiraz etmeyin, çok çocuk doğurun, annelik yapın, karılık yapın kısaca ne dersek onu yapın, onu yaşayın diyen iktidarın somut pratikleridir.
AKP iktidarının kadınların hayatın hiçbir alanından geri çekilmeyeceğini anladığı için; gece bekçileri aracılığı ile sokakları, işyerlerindeki saldırı ve baskılar aracılığı ile emek alanını, siyaset ve basın alanına yönelik saldırı ile de söz söyleme ve değiştirme gücümüzü engellemeye çalışması boşunadır. 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi yasasını yarattıkları suni kamuoyuyla ortadan kaldırılma çabaları da erkek ve devlet eliyle yürütülen kadına yönelik şiddetin önünü açmak, yine nafaka tartışmasıyla kadını iyice güçsüz bırakmak isteyen iktidar amacına ulaşamayacak.
Bizler şimdiye kadar mücadele ile elde ettiğimiz kazanımlarımızın hiçbirinden vazgeçme niyetinde değiliz. Sokaklardan, caddelerden, emek alanından ayrılmayacağız. Kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için mücadelemize ve örgütlenmeye kadın gücünü ve sesini yükseltmeye devam edeceğiz. Yaşasın kadının örgütlü mücadelesi”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA