KARADUVAR’IN 40 YILLIK İÇMESUYU HATLARI YENİLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARADUVAR’IN 40 YILLIK İÇMESUYU HATLARI YENİLENDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akdeniz İlçesine bağlı Karaduvar Mahallesinin içmesuyu şebeke hatları yenileme çalışmaları tamamlandı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’in 13 ilçesinde tüm mahallelere kaliteli içmesuyu ulaştırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. MESKİ’den yapılan açıklamaya göre; Mersin genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesinin içmesuyu altyapısı tamamen yenilendi.  Mahallenin içmesuyu şebeke hatlarının yenilenmesi çalışmalarında muhtelif çaplarda 45 kilometre yeni içmesuyu şebekesi döşendi. Ayrıca, herhangi bir yangın olayında yangına daha hızlı müdahale edilebilmesi için mahallenin çeşitli noktalarındaki yangın hidrantları ile vana imalatları tamamlandı.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Karaduvar Mahallesinin içme suyu hatlarının ekonomik ömrünü tamamlaması ve mevcut kullanım debisini karşılamaması nedeniyle su sıkıntıları yaşanmaktaydı. Bu nedenle MESKİ Genel Müdürlüğü olarak bölge halkının su ihtiyaçlarına uzun süre cevap verecek bir proje ürettik. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız ile birlikte mahallenin içmesuyu hatlarını yeniledik. 2235 abonenin şebeke bağlantısı gerçekleştirdik. Mahalle sakinlerimiz uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanabilecekleri içmesuyu hatlarına sahip oldular” denildi.
MESKİ’nin yaptığı çalışma ile 40 yıllık hatların yenilendiğini belirten Karaduvar mahalle muhtarı Fikret Altan, yenilenen içmesuyu şebeke hatları ile hem arızaların önüne geçildiğini hem de su kalitesinin arttığını belirterek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve MESKİ yetkililerine teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA