SOKAK EKONOMİSİ AKDENİZ’İ MERSİN’DE BULUŞTURACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOKAK EKONOMİSİ AKDENİZ’İ MERSİN’DE BULUŞTURACAK


 

Malta Üniversitesi’nin 5 yıl önce Giresun’da başlattığı Sokak Ekonomisi Projesi’nin Mersin ayağı hayata geçirildi. Proje kapsamında “Akdeniz Sokak Ekonomisi Kongresi”nin Mersin’de yapılması için girişimler başladı.

MEHMET NABİ BATUK

Türkiye çapında lider girişimciler tarafından çok yoğun bir ilgiyle karşılanan ve benimsenen Sokak Ekonomisi Projesi, Mersin’de de hayata geçirildi. Proje ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basının karşısına geçen Global Sokak Ekonomisi Platformu Onursal Başkanı Dr. Osman Sirkeci, Mersin’in projeye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
İlk Sokak Ekonomisi Platformu’nun Mersin’de kurulmuş olmasının Malta’dan sonra çok daha geniş katılımlı ikinci sokak ekonomisi kongresini Mersin’de düzenlemek için kendilerini cesaretlendirdiğini dile getiren Sirkeci, “Mersin’de düzenlenecek olan Akdeniz Sokak Ekonomisi Kongresinde araştırmacıları, sahanın aktörlerini, akademisyenleri ve üniversitelerimizi, yerel yönetimlerin her kademesinden temsilcilerimizin, ilgili bakanlıkların aktif katılımlarını sağlayarak başta Mersin ilimiz olmak üzere ülkemize ışık tutacak yeni vizyonların oluşturulması ve kazandırılmasını hedeflemekteyiz.
Tüm Akdeniz havzası ülkelerini bir araya getirmeyi hedefleyen bu kongrede sorunun sadece Mersin’le sınırlı olmadığı gerçeğinden hareketle Akdeniz’e kıyısı bulunan bütün ülkeler işin yüzlerce yıldır kapitalizmin fütursuzca saldırısına maruz kalarak kirlenen Akdeniz’in temizlenmesi, içindeki canlıları ve çevresindeki insanlarla birlikte yeniden yaşanabilir bir konuma gelebilmesi için yine Malta devlet bakanımızın onursal başkanlığıyla bölgemiz için çözüm önerileri geliştirmek hedeflenmektedir” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA