KOCAMAZ ANKET Mİ YAPTIRIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ ANKET Mİ YAPTIRIYOR?


 

Mersin’de MHP’nin büyükşehir adayı ile ilgili kaos sürerken, kentte yaptırılan bir anket tartışmaları alevlendirdi.

SONER AYDIN

Partisi tarafından ikinci dönemde aday gösterilmeyen MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın olası bir İYİ Parti adaylığı öncesi anket yaptırdığı iddia edildi. Geçtiğimiz hafta kente yaptırılan ankette, dikkat çeken sorular yer aldı. Ankette vatandaşlara, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın CHP ve İYİ Parti’nin ortak Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması halinde kime oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Cevaplar arasında; CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Burhanettin Kocamaz, MHP adayı Hamit Tuna, AKP adayı, HDP adayı şıkları yer aldı. 

VATANDAŞA ETNİK KÖKEN SORUSU
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere dair soruların yer aldığı ankette dikkat çeken diğer sorular ise inanç, etnik köken ve siyasi kimliklere dair sorular oldu. İnanç olarak hangi din veya mezhebe bağlısınız sorusunun şıkları arasında, “Sünni Müslüman, Alevi Müslüman, Katolik, Süryani, Ortodoks, Ateist” cevapları yer aldı. Etnik kökeniniz nedir sorusunun şıkları arasında, “Türk (Türkmen, Tatar), Kürt+Zaza, Arap, Kafkas Göçmeni (Çerkez, Çeçen, Gürcü), Balkan Muhaciri (Boşnak, Arnavut)” cevapları yer alırken, kendinizi aşağıda sayılan siyasi kimliklerden en çok hangisi ile tanımlamayı uygun bulursunuz sorusunun şıkları arasında ise, “Muhafazakar/dindar, milliyetçi, sosyal demokrat/solcu, Atatürkçü/laik, liberal/demokrat, Kürt milliyetçisi” cevapları yer aldı. 

BELEDİYE ÇALIŞANLARI FİŞLENİYOR MU?
Ad, soyad ve adres bölümünün yer aldığı anketin belediye çalışanları arasında yaptırıldığı da iddialar arasında yer aldı. Anketin hem Başkan Kocamaz’ın olası bir İYİ Parti adaylığı için yoklama hem de belediye çalışanlarının fişlenmesi amacıyla yapıldığı iddialar arasında yer aldı. 

AKŞENER’DEN YEŞİL IŞIK GELDİ
Mersin’de siyasetin ana konusu boşta kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın vereceği karar oldu. Partisinin Büyükşehir koltuğu için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday göstermesine rağmen umudunu koruyan Başkan Kocamaz’ın ‘yola devam’ açıklamaları ise siyasetten kopmayacağı şeklinde yorumlandı. İYİ Partili Anamur Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış törenine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Burhanettin Kocamaz, benim Hacı Başkanım dediğim bir kişidir. Birbirimizi hiç incitmedik. Kendisini çok başarılı buluyorum ama bir karar verecek. O kararın da ‘iyi’ olmasını ümit ediyorum” açıklamaları ise Kocamaz-İYİ Parti flörtünü destekler nitelikte oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA