FİLİSTİN DEĞİL TARSUS! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİLİSTİN DEĞİL TARSUS!


 

Tarsus’ta ilçe merkezine 21,7 kilometre uzaklıkta bulunan Günyurdu Mahallesi Atgirmez Mevkii’nde kanalizasyon sisteminin olmaması nedeniyle halk çağdışı şartlarda yaşıyor. Kötü koku ve sineklerle mücadele eden vatandaşlar artık çözüm istiyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde yer alan yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı Günyurdu Mahallesi Atgirmez Mevkiinde kanalizasyon hattının tüm başvuru ve girişimlere rağmen yapılmaması yöredeki vatandaşları ağır mağdur ediyor. Yaklaşık 30 yıl önce kurulan ve ilçe merkezine 21,7 kilometre uzaklıkta bulunan söz konusu mahallede atıksu gider sistemi olmayan vatandaşlar çareyi sokaklara kendi imkânları ile su kanalları açmakta bulmuş. Sokaklara inşa edilen kanallarla evlerindeki kirli suları sağlıksız bir şekilde sokağa deşarj eden mahalleliler, hijyensiz ve kötü koku içersinde yaşamını devam ettirmeye çalışıyor. Özellikle çoğalarak etrafa yayılan sinekler nedeniyle kötü günler geçiren mahalleliler, başta Tarsus Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere defalarca başvuru yapmalarına rağmen atık su gider sisteminin bir türlü yapılmadığını söyledi. Belediye yetkililerine karşı son derece tepkili olan mahalleliler, kanalizasyon hattının bir an önce inşa edilmesini ve diğer tüm kamu hizmetlerinden yararlanmak istiyor. 

 “KÖYÜMÜZE DIŞARIDAN BİRİ GELDİĞİNDE BURASI FİLİSTİN Mİ DİYE SORUYOR”
Mahallelerindeki lağım kanallarının çocuklarının sağlığını kötü etkilediğini ifade eden bir mahalleli “Yaz aylarında lağım sularına konan sinekler sonra geliyor yediğimiz yemeklerin üzerine konuyor. Hastalık oranımız çok yüksek. Köyümüzdeki her sokaktan bir atık kanalı geçiyor.  Artık bakanlarımızın sesimizi duymasını istiyoruz. 4 yıldan beridir muhtarla kavga ediyoruz. Muhtarda haklı olarak gidip bütün başvuruları yaptığını söylüyor ama köyümüze gelen giden olmuyor. Biz muhtarla kavga etmekten bıktık, önce gelsinler yaşadığımız hali bir görsünler. Eğer yaşamak dedikleri buysa zaten buna bir diyeceğimiz yoktur. Çocuklar her gün bu suların içinde oyun oynuyorlar, köyümüze dışarıdan biri geldiğinde burası Filistin mi diyorlar. Biz artık yetkililerimizin sesimizi duymasını istiyoruz” dedi. 

“KOCAMAZ VE ŞEVKET CAN SÖZÜNÜ TUTMADI”
Günyurdu Mahallesinin yaklaşık olarak 30 yıl önce kurulduğunu söyleyen başka bir mahalleli vatandaş ise bugüne kadar elektrik ve su hizmeti dışında hiçbir çalışma alamadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi yetkililerine sert tepki gösteren mahalleli şu cümleleri kullandı: “Köyümüzde bugüne kadar hiçbir altyapı ve yol çalışması yapılmadı. Sadece bir okulumuz tek vardı onu da yenisini yapacağız diyip yıktılar. Biz mahalleliler olarak tek isteğimiz kanalizasyon altyapısının ve yolların bir an önce yapılmasıdır. Biz evlerimizdeki kirli sular çıksın diye bu hatları kendimiz yaptık. Bu atık sular açtığımız kanalın içinde kalıyor bir yere gidemiyor. Kışın yağmur yağdığında bu lağım suları evlerimizin içine giriyor. Muhtarımız bu sorunların çözülmesi için birkaç kez başvurusunu yaptı. Hatta  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Şevket Can ikisi birden buraya geldi, yaşadıklarımızı gördüler. Bize o gün söz verdiler ama yıllar geçti sözünde durmadılar.” 

“HANİ TARSUS GÜLLÜK GÜLİSTANLIK OLMUŞTU”
Davet üzerine Mahallede incelemelerde bulunan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ise “Ben bu köye ilk geldiğimde gerçekten de hayretler içerisinde kaldım” diyerek Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a yüklendi. İlk, “Devletin bu mahalleye elektrik ve su dışında bugüne kadar hiçbir katkısı olmamış. Su hizmetini ise yıllar önce, CHP’nin Yenice Belediye başkanı getirmiş. Ondan sonra buradaki mahalle yaşamına ilişkin devletin veya belediyelerin en ufak bir katkısı olmamış. Her gün sosyal medyada ve basında ‘Tarsus güllük gülistanlık oldu’ diyen Şevket Can’a buradan soruyorum; bu mahalle Tarsus’un bir parçası değil midir? Taziye evleri yaparak her gün açılışlar yapan İlçe belediye başkanı buradaki insanlar hastalıktan öldükten sonramı hizmet getirecek. Asıl önemli olan insanı yaşarken mutlu etmektir. Birçok açıklamasında ayrımsız hizmetten bahsediyordu ama yaratılan bu tablo Tarsus’a yakışmıyor” diye konuştu.  

“BU MAHALLEDE YILLARDIR İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR”
Sözlerinin devamında Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’a seslenen İlk, mahallede zaman kaybetmeden bir sağlık taraması yapılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Burada bir sağlık kontrolü yapılsa eminim ki çocukların büyük bir bölümünde bazı rahatsızlıklar ortaya çıkacaktır. Çünkü sağlıklarının kötü olduğu gözlerinden belli oluyor. Buraya devletin sağlık müdürlüklerinin de hiçbir katkısı yok. Burada yaşayan insanlar derhal kontrolden geçirilmeli ve sağlık sorunları derhal çözülmelidir. Bu mahallede resmen yıllardır bir insanlık suçu işleniyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA