TARSUS YILDA 4 MİLYONLUK ELEKTRİK ÜRETECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS YILDA 4 MİLYONLUK ELEKTRİK ÜRETECEK


 

Tarsus Belediyesi tarafından projelendiren pazar yeri, belediye binaları çatılarına konuşlandırılan Güneş Enerjisi Santralleri (GES) Yeni Mahalle Pazar yerinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a her hafta yeni bir hediye vermeye devam ediyor. Gerçekleştirdiği projelerin sevincini Tarsuslularla kucaklaşarak yaşayan Başkan Can, bu hafta Güneş Enerjisi Santrali (GES) açılışında Yeni Mahalle’li hemşerileriyle buluştu. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Tarsus Belediyesi tarafından projelendiren pazar yeri, belediye binaları çatılarına konuşlandırılan Güneş Enerjisi Santralleri (GES) Yeni Mahalle Pazar yerinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
Dünyanın fosil yakıtlarla ısınmaya ve kirlenmeye devam ettiği süreçte, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla yurt çapında takdir kazanan Tarsus Belediyesi 20 Milyon liralık Güneş Enerjisi Santralini hayata geçirdi.
Başkan Şevket Can, Üretken belediyecilik anlayışından yola çıkarak kalıcı ve artı değer sağlayan projelere imza attıklarının belirtti.
Yılda 4 milyon liralık elektrik üretecek bu tesisin, sağladığı tasarrufun yanında paha biçilemez çevresel fayda da sağlayacağını belirten Can, vatandaşlara yapımı tamamlanan ve yakın zamanda tamamlanacak olan projelerin müjdesini verdi. 
Yeni Mahalle sakinlerinin yoğun sevgi gösterileri ve tezahüratlarıyla karşılanan Başkan Can, konuşmasında “Cami isteyene cami, Cem Evi isteyene Cem Evi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diyerek birlik beraberlik vurgusu yaptı. 
Başkan Can, “21 yıllık belediyecilik geçmişimle şehrimize yapılanı, yapılacağı, vatandaşlarımızın ihtiyacını ve isteklerini bilen biriyim. Bu işin çıraklığından geliyorum. Tarsus’ta yapılanlarda imzam, alın terim, her sokakta, her caddede ayak izim vardır. Başta Yeni mahalle, Bağlar, Gaziler, Altaylılar, Ergenekon, Şehitler Tepesi, Akşemsettin, Kırklarsırtı mahallelerimizin tamamını Cetvel diye nitelendiririz. Biz 94 yılından bu tarafa Cetvellilerin duasını desteğini alarak bu günlere geldiğimizi biliyoruz, unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimize ve özellikle Cetvel mahalle sakinleri olarak sizlere teşekkür ediyorum.  Sizlerin duası ve desteğini alarak burada olduğumuzu biliyoruz. Besmeleyi çektikten sonra Tarsus’umuzu masaya yatırdık. Projemizi yapmadan önce vatandaşımızın isteği doğrultusunda muhtarlarımızla birlikte karar veriyoruz. Çok cami yaptı diyorlar, cami yaptığımız mahallere sorun siz mi istediniz diye. Biz burada ne hizmet yapmışsak mahallelerin isteği doğrultusunda hizmet gerçekleştirdik. Cami isteyene cami, taziye evi isteyene taziye evi, park isteyene park, Pazar yeri isteyene Pazar yeri, halı saha isteyene halı saha, cem evi isteyene cem evi yapmanın mutluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Kimse siyaset yapmasın, elinizi vicdanınıza koyun, bu dünyanın altı da var. Bu dünyada hepimiz bir şekilde imtihan veriyoruz. Kimimiz açlıkla, kimimiz varlıkla, kimimiz hastalıkla, kimimiz çalışarak, kimimiz konumuzla komşumuzla kul hakkıyla. Hepimiz imtihandayız.  Bizim harcadığımız parada bütün hemşerilerimizin hakkı var.  Gösteriş olarak yapsaydık Yeni Mahallenin her tarafını sıcak asfalt yapardım. Geri sökmem gerekecekti. Kimse kusura bakmasın alt yapısı olmadan asfalt veya parke yapmam. Sökeceğimiz bir daha masraf edeceğimiz yere yapmamız doğru değil. Bunun da bir hesabı var. Bu düşünceyle yola çıktık. Yeni mahalleye ne yapabiliriz diye düşündüm, imarını değiştirmediğimiz müddetçe hiç bir şey yapamazdık. Yeni mahallede yeşil alan yok, sokaklar dört beş metre, arsalar yüz metre yüz elli metre, tek katlı iki katlı evler var,  Yeni mahallenin imarı değişmesi lazım, yenilenmesi lazım diyerek iki buçuk yıl imar değişikliği yapmak için mücadele ettik. Şu anda siz değerli hemşerilerimizin kapısı müteahhitler tarafından çalınmaya başladı. Herkes de şunun hakkını versin, imar değişikliği kolay değildir. 
Biz burada ayrım yapmadan, ayırmadan, dili, dini, ırkı, milleti ve memleketi, partisi ne olursa olsun biz hizmet ediyoruz.  Gündüz yorulmadan gece uyumadan 7/24 çalışıyoruz. Tarsus’ta yaşayan 336 bin hemşerilerimize büyük şehir yasasını hissettirmemiz dahi büyük başarı. Yüzde 60 gelirimiz azalmış, 45 mahalleye hitap ederken 179 mahalleye çıkmışız. Hizmetimizle yaptığımız çalışmalarımızla Tarsus’ta destan yazıyoruz. Bu da böyle bilinsin. Açılışını yapacağımız GES projemizle  yılda 4 milyonluk elektrik üreteceğiz, hem elektriğe para vermeyeceğiz hem de elektrikten para kazanacağız. Bu da bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Ekonomiye de Doğaya da Can verecek olan bu tesisin açılışı dualarla gerçekleştirilirken, Tarsus’taki tüm çocukların kirvesi olma iddiasındaki Başkan  Can, tüm halkı 20 Ekim’de gerçekleşecek Sünnet Şenliği ve konvoya davet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA