FOTOĞRAF VE RESİM BU SERGİDE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FOTOĞRAF VE RESİM BU SERGİDE BULUŞTU


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi sezonun ikinci sergisinde Ressam M. Ali Meriç ile Fotoğrafçı Berdan Karagöz’ün ‘Soyuttan somuta’ isimli fotoğraf ve resim eserlerine ev sahipliği yaptı.

Mersin’in tanınmış ressamlarından Mehmet Ali Meriç ile Fotoğrafçı Berdan Karagöz, Mersin Ticaret ve Sanat Galerisi’nde ‘Soyuttan somuta’ isimli fotoğraf ve resim sergisi açtı. Sergi ile ilgili olarak MTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, karışık teknikler kullanarak hazırlanan serginin 20’şer fotoğraf ve resim olmak üzere toplamada 40 eserden oluştuğu bildirildi. Yansıma ve deniz temalarında hazırlanan sergide karışık teknik ve fotoğraf teknikleri ön plana çıkarken serginin 31 Ekim’e kadar açık kalacağı belirtildi. Sanatseverlerin büyük beğenisini toplayan serginin açılışına ise MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Kürek ile Yasemin Taş, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, MTSO Başkan Danışmanı Orhan Çapan ve çok sayıda davetli katıldı. 

KARAGÖZ: “MARTILAR EBRULİ SULARDA”
Sergi açılışında konuşan Fotoğrafçı Berdan Karagöz, sergideki fotoğrafları 2016 yılında bir tesadüf üzerine çektiğini söyledi. Fotoğrafları bir akşamüzeri Müftü Dersi kenarında martıları izlediği sırada çektiğini anlatan Karagöz, su üzerinde farklı yoğunlukta ve çeşitlilikte yansımalar oluştuğunu ve bu yansımalardan çok etkilendiğini belirtti. Karagöz, o anda yaşadığı duyguları ise şöyle anlatı: “Daha birkaç dakika evvel tabanındaki çakıllar, taşlar görünen deredeki; çokta derin olmayan berrak suyun yüzeyine sanki görünmez bir el bir varil boya dökmüş gibiydi. Taban görünmez oldu. Martıların çok hafif ve edalı kıpırtılarla ebruli desenler oluşturduğunu fark ettiğimde hemen fotoğraf çekmeye başladım. Saat 16.49 dan 17.15 e kadar 26 dakika süren, bir ömürde bir daha yaşanamayacak olan bu olayda 152 fotoğraf çektim. Sergideki fotoğraflarım bu inanılmaz tesadüfün kanıtlarıdır.” 

“RESİMLERİMDE BOYA VE FIRÇA YOK”
Ressam M Ali Meriç ise, Berdan Karagöz ile yakın arkadaş olduklarını ve ortak sergi açmayı sevdiğini söyledi. Uzun yıllar yağlı ve sulu boya üzerine sergiler açtığını belirten Meriç, bu sergisinde ise fırça ve boya gibi enstrümanlar hiç kullanmadığını kaydetti. Bu sergisinin dünya genelinde bir ilk olduğunu vurgulayan Meriç, alışılmışın dışında bir teknik kullandığını söyledi. İlk kez 2005 yılında bu tekniği kullanmaya başladığını bildiren Meriç, kullandığı resim tekniğini ise şöyle açıkladı: “Metal üzerinde pürümüz kullanarak, metalin moleküler yapısını ısıyla değiştiriyorum ve bu şekilde figürler oluşturuyorum. Çeşitli aparatlarla mekanik müdahalede bulunuyor, yani kazıyarak resmimi tamamlıyorum. Bu da resimde hologram etkisi yaratıyor ve resmi hareketlendiriyor.” Önümüzdeki dönem projelerinden de bahseden Meriç, gelecek yıl için ‘Abur cubur’ isimli bir sergi açmayı planladığını söyledi. Bu sergisinin de ilginç sergiler arasında olacağını söyleyen Meriç, “Üretmeyi seviyorum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA