KESK İŞGALİNE MERSİN’DEN TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KESK İŞGALİNE MERSİN’DEN TEPKİ


 

KESK Genel Merkezi’nde 1 yıldır oturma eylemi yapan grubun binadan çıkartılmasının ardından KESK yöneticilerinin hedef gösterilmesini kınayan Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Yöneticilerimize yönelecek her saldırının yegâne sorumluları olacaktır” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu bileşenleri düzenlediği basın toplantısında, 24 Kasım 2017 tarihinde KESK binasına gelen bir grubun başlattığı oturma eyleminin KESK’e karşı bir karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldığını ifade ederek duruma tepki gösterdi. Eğitim Sen Şube binasında gerçekleştirilen açıklamada KHK ile mesleğinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ile arkadaşları tarafından gerçekleştirilen oturma eyleminin sonlandırılması için genel merkez yöneticilerinin defalarca görüşme yapıldığını açıklayan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, ancak görüşmelerde kendilerine dayatmacı bir tutumla yaklaşıldığını ifade etti. Son olarak söz konusu grubun binaya alınmaması üzerine genel merkez binasının kapısının kırılmaya çalıştığını ifade eden Muşlu, ayrıca bina çalışanlarının da darp edildiğini söyledi. Ayrıca grup üyelerinin birçok yöneticiyi sosyal medya hesaplarından hedef göstermesine sert tepki gösteren Muşlu, “Bize bin bir hakaret yağdıranlar, iftira atanlar yöneticilerimize yönelecek her saldırının da yegane sorumlusu olacaktır” dedi.

“KESK BİNASINI KENDİ FAALİYETLERİ İÇİN KULLANMAYA ÇALIŞTILAR”
Söz konusu grubun bir yıldır KESK binasındaki işgalinin sürdüğünü ifade eden Muşlu, “Görüşmelerde dayatmacı tutum ve tehditler devam etmiş, KESK emekçilerine sözlü sataşmalar artmış, tuvaleti kullandığımız bile bahane edilerek gerginlik çıkarılmış, mutfak tamamen kullanılamaz hale getirilmiştir. Söz konusu anlayış, KESK Genel Merkezi’ni kendi faaliyetlerinin bürosu gibi kullanmaya başlamıştır. Söz konusu durum, bir sene içerisinde yapılan faaliyetlerle birlikte KESK’e bağlı iş kollarıyla bilgi olarak paylaşılmış, 16-17-18 Şubat tarihlerinde yapılan KESK Genel Meclisi’nde bu tarzın ve dayatmaların kabul edilemeyeceğine dair bir karar alınmıştır” diye konuştu.

“GÖRÜNTÜLER KAMUOYUNA AÇIKLANACAK”
Son olarak söz konusu grubun binaya alınmaması üzerine bina önünde bir arbede yaşandığını belirten Muşlu, “Bu gerilim esnasında bütün üyelerimiz büyük bir sorumlulukla davranmış, hiçbir şekilde darp etme söz konusu olmamış, özellikle de kadınlara yönelik en ufak bir şiddet girişimi yaşanmamıştır. Aksine kadın çalışanlarımız ve yöneticilerimiz sözlü, fiziksel şiddete maruz kalmıştır. İlerleyen günlerde gerek kapımızın kırılması girişimlerine ilişkin görüntüler gerekse de “tekme-tokat dövme” iddialarının gerçekliği yansıtmadığına ilişkin görüntüler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır” şeklinde konuştu.

“YAŞANACAK SALDIRILARIN SORUMLUSU KENDİLERİDİR”
Söz konusu grubun yalan yanlış ifadelerle KESK ve bağlı iş kolu yöneticilerini sosyal medya hesaplarında resimlerini yayınlamak suretiyle hedef gösterdiğini ifade eden Muşlu, tepkisini şu cümlelerle dile getirdi: “Bize bin bir hakaret yağdıranlar, iftira atanlar yöneticilerimize yönelecek her saldırının da yegâne sorumlusu olacaktır. KESK’in, ekonomik krizin faturasının emekçilere ödetilmek istendiği bir dönemde bu faturayı kabul etmeyerek karar organlarının aldığı kararlar doğrultusunda, ek zam talebiyle tüm Türkiye’de sokakta olduğu bir günde KESK’i teslimiyetle suçlamak asla anlaşılabilir değildir. KESK kendi ilkeleri, tüzüğü ve hukuku doğrultusunda davranmaya kararlıkla devam edecektir.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA