“FIRSATÇILARLA TÜCCAR AYIRT EDİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FIRSATÇILARLA TÜCCAR AYIRT EDİLMELİ”


 

Artan zamlara karşı eleştiri oklarının hedefindeki gıda toptancılarından, “Fırsatçılarla tüccar ayırt edilmeli” mesajı geldi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 6 No’lu Toptan Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi yönünü yurtdışına çevirdi. Sektör temsilcileri yurtiçinde yaşanan sıkıntıları dış pazarlardaki etkinliklerini artırarak aşma hedefinde. 

Komite Başkanı Muhsin Gökçe yaptığı yazılı açıklamasında, sektörde son dönemlerde yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıları aşabilmek adına atmayı planladıkları adımları anlattı. 
Son dönemlerde özellikle döviz kurlarında yaşanan artışa paralel artan fiyatlar noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Gökçe, girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle belirli oranlardaki zamların doğal karşılanabileceğini, ancak yüzde 100 zammın hem sektöre hem de tüketicilere zarar verdiğini ifade etti. 

“FIRSATÇILARA, FIRSAT VERİLMEMELİ”  
Bugün sektörde faaliyet gösteren firmaların ‘fırsatçılar, stokçular ve yaşanan sıkıntılara karşı kendisini korumaya çalışan rüzgara direnen kesim’ olarak üçe ayrılabileceğini getiren Gökçe, “Bu dönemde yüzde 100 – 200 arası zam yapan fırsatçılara fırsat verilmemeli. Fırsatçılarla kendisini korumaya çalışan tüccar ayırt edilmeli. Devletin bu konuda şu ana kadar attığı adımları, ortaya koyduğu kuralları doğru buluyoruz. Uygulama noktasında daha aktif ve etkin olunması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu. Özellikle girdileri döviz olan ürünlerde yüzde 30-40’lık fiyat artışlarının çok doğal karşılanması gerektiğini vurgulayan Gökçe, daha üstü artışların tespit edilip gerekli önlemlerin alınması gerektiğini, komite olarak bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Bir diğer çalışma olarak önümüzdeki süreçte distribütörleri bir araya getirerek bir toplantı yapmayı planladıklarını kaydeden Gökçe, bu toplantı ile sektör sorunlarını belirleyip ikinci aşamada bu sorunların çözümü adına danışmanlık hizmeti almayı düşündüklerini anlattı. 
Aynı zamanda toptancılar ile perakendecileri bir araya getirip sorunların çözümü adına ortak adım atabilme noktasında girişimde bulunacaklarına da değinen Gökçe, “Toptancılar ve perakendecilerin çalışma yöntemleri de doğal olarak yaşadıkları sorunlar da birbirinden farklı. Ancak birbiriyle bütünleşik çalışan iki alan. Biz de bu alanda yaşanan sorunları en aza indirip ekonomik olarak birlikte güçlenebilmek adına çalışma yöntemlerimiz arasında nasıl bir ticari denge oluşturabiliriz konularını araştıracağız” ifadelerini kullandı. 

“BÖLGE OLARAK BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”
Gücün artması için yalnızca Mersin değil, bölge olarak hareket edilmesi gerektiğini de vurgulayan Muhsin Gökçe, “Mersin ve Adana olarak yoğun ticari ilişki içindeyiz. Sorunların çözümü adına ortak çalışmalar, projeler yürütebiliriz. Önümüzdeki süreçte bu birlikteliği sağlamak adına da adımlarımız olacak” dedi. 
Yerli firmaların markalarının yerel marketlerdeki dağılımını artırmak, yerli markaları güçlendirme yönünde çalışacaklarını dile getiren Gökçe başarıya ulaşmak için birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Güç birliğine gidilmesi halinde gücün halka halka yayılacağını ve herkesin birlikte kazanabileceğini anlatan Gökçe, bu tarz örneklere Türkiye’nin birçok şehrinde rastlandığını, Mersin’in de başarabileceğine inandığını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA