BARO BAŞKANI YEŞİLBOĞAZ MAZBATASINI ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO BAŞKANI YEŞİLBOĞAZ MAZBATASINI ALDI


 

Mersin Barosu’nda 13-14 Ekim 2018 tarihlerinde yapılan Seçimli Olağan Genel Kurul’da 756 oy alarak yeniden Baro Başkanlığı’na seçilen Bilgin Yeşilboğaz, mazbatasını alarak 2018-2020 dönemi için göreve başladı.

GİZEM EKİCİ

Eski baro başkanları ve çok sayıda avukatın katılımıyla Adliye içerisindeki Baro Odası’nda gerçekleşen Mazbata Töreni’nde Yeşilboğaz, baro yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyeleri ile TBB delegeleriyle birlikte mazbatasını, Divan Başkanı Halit Akın’dan teslim aldı. Seçimlerde, 756 oy alıp güven tazeleyerek, yeniden başkanlığa seçilmiş olmasının ve yeni seçilen kurul üyeleriyle birlikte göreve başlamış olmasının mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını ifade eden Yeşilboğaz, “Yaklaşık 4 aylık görev süremde; yeni dönemde Mersin Barosu’nun çıtasını daha da yükseltmek amacıyla hayata geçireceğimiz projelerimizin ön hazırlık çalışmalarını gerçekleştirmek için önemli adımlar attık. Bu seçimin kaybedeni yoktur, kazanan Mersin Barosu olmuştur. Yeni dönemde ben ve yeni seçilen kurul üyelerimizle birlikte, sizlere daha önce açıklamış olduğum projelerimizi, sizlerin de öneri ve beklentileri doğrultusunda, sizlerden alacağımız güç ve destekle bir bir gerçekleştireceğiz. Mesleki sorunlarımızın, ülke ve kent sorunlarının çözümü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kısacası kaldığımız yerden hep birlikte, hızla ilerlemeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı

“KOLTUK SEVDASI İÇİN DEĞİL, MÜCADELE ETMEK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUM”

Konuşmasında OHAL ve KHK’larla birlikte ülkemizdeki hukuk sistemimizin yerle bir olduğu süreçte, gerek yargıdaki sorunların, gerekse meslektaşlarının adliyede yaşamış oldukları sorunların kat kat arttığının altını çizen Bilgin Yeşilboğaz, “Bu zor süreçte görevim de ne kadar zor olduğunun bilincindeyim. Hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisi için aktif bir çalışma ortaya koymamız gerektiğinin farkındayım. Koltuk sevdası için değil; hak, hukuk, adalet, özgürlük ve daha güçlü meslek örgütü yaratma sevdası uğruna mücadele etmek için bu kutsal göreve talip oldum. Bu koltuk şahsımın değil, hepimizin koltuğu. Gittikçe yok olan hukuk sistemimizde, gömülmüş adalet sistemimizi, haklarımızı tırnaklarımızla kazıyarak bir gün, gün yüzüne çıkarmak için mücadele edeceğiz. Çünkü adalet yoksa, çöküş vardır. Adalet yoksa barış yoktur, terör vardır. Adaletin bittiği yerde devletin varlığından da söz edemeyiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA