BİTMEYEN OTOYOLUN, BİTMEYEN İHALESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİTMEYEN OTOYOLUN, BİTMEYEN İHALESİ!


 

Mersin’in yıllardır en önemli talepleri arasında yer alan Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesinin ihalesi bir kez daha ertelendi.

Haber Merkezi 

2014 yılından beri ön proje ve mühendislik hizmetleri ile ÇED süreci dışında kazma vurulmayan proje için ilk olarak 20 Nisan’da ihaleye çıkılacağı duyurulmuştu. Ancak Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle hayata geçirilecek proje 14 Ağustos’a ertelendi. 14 Ağustos’ta da gerçekleştirilmeyen ihalenin bu defa 31 Ekim’de yapılacağı duyuruldu ancak yine yapılamadı.  Bir türlü yapılamayan ihalenin projesi son olarak 18 Aralık'a ertelendi.
Binali Yıldırım'ın başbakanlığında kurulan 65. hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Lütfi Elvan 24 Haziran seçimleri öncesi demeçte 98 kilometrelik otoyol projesi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Genel seçimler öncesinde milletimize bu yolun yapımı için söz vermiştik. Ve seçim döneminde çalışmalara başladık. 1.5 yıl gibi kısa bir sürede bu yolumuzun projesini yaptırdık ve hemen ardından ÇED sürecini tamamladık. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra yolumuzun yapımını Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunduk. Kısa bir sürede bu süreç tamamlandı. YPK kararı onaylandı. Hemen ardından da yolun yapımı için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyordu. Bu da alındı. Söz konusu süreçlerin tamamlanmasının ardından yolun yapım aşamasına geldik. Nisan ayında yolun ihalesine çıkıldı”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA