TARSUS’TA TAŞIMALI EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKTÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA TAŞIMALI EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKTÜ!


 

Tarsus’ta 10 mahallede okulların açılmasının ardından bir ay geçmesine rağmen ihalede yaşanılan sorunlar nedeniyle servis hizmetinin verilemediği ortaya çıktı. Mağdur olan veliler ise öğrencilerini üstü açık pikap ve araçlarla okula götürmeye çalışıyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Tarsus ilçesinde Kaymakam Yüksel Ünal’ın başkanlığında gerçekleştirilen Muhtarlar toplantısında eğitimde yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Toplantıda özellikle taşımalı eğitim sisteminde ciddi sorunların yaşandığı konuşulurken, adrese dayalı okul kayı sisteminde de adres değişikliği yapan veliler nedeniyle sıkıntı yaşandığı belirtildi. 2017 -2018 Yeni Eğitim-Öğretim Döneminde 1 ay geride kalmasına rağmen birçok köyde servis hizmetinin verilemediği kaydedilirken; velilerin çocuklarını üstü açık pikaplarla okula götürdüğü bilgisi verildi. Muhtarların şikayetleri üzerine söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, gerçekleştirdikleri 8 ihaleye katılımcı olmadığını açıkladı. Toplamda 10 mahallede 10 mahallede servis sorunu yaşadıklarını söyleyen Metin, “Belirlediğimiz tekliflerin üzerinde teklifler alınması nedeniyle katılımcılar ihalelere girmedi. Çayboyu, Kelahmet, Alifakı, Çöplü, Kefeli, Yaramış, Baharlı, Akarsu ve Çatalca olmak üzere 8 hatta 33 öğrencimizin taşıma ihalesini yeniden yapacağız” dedi.

“10 MAHALLEYE SERVİS HİZMET SAĞLANAMIYOR”

Çayboyu, Kelahmet, Alifakı, Çöplü, Kefeli, Yaramış, Baharlı, Akarsu, Çatalca, Ağızıbirlik, Ağızıdelik köylerinde bulunan öğrenciler için servis hizmeti sağlayamadıklarını kaydeden Metin, şuana kadar 8 ihale açtıkları bilgisini vererek, şunları söyledi: “Belirlediğimiz tekliflerin üzerinde teklifler alınması nedeniyle katılımcılar ihalelere girmedi. Çayboyu, Kelahmet, Alifakı, Çöplü, Kefeli, Yaramış, Baharlı, Akarsu ve Çatalca olmak üzere 8 hatta 33 öğrencimizin taşıma ihalesini yeniden yapacağız. İlkokul öğretiminde 3 bin 462 öğrenciyi taşıyoruz ama taşıma ihalesini gerçekleştiremediğimiz Çayboyu, Ağızıbirlik, Ağızıdelik, Çatalca, Baharlı mahallelerinde 33 öğrencimiz servis hizmetinden yararlanamıyor. Kelahmet, Akarsu bölgesinden gelen 74 öğrencimizde servis ihalesinin yapılamaması nedeniyle taşınamıyor. Biz son olarak sekizinci ihaleyi yapacağız ama bugüne kadar katılan olmadı.”

“30 KİŞİLİK SINIFLARDA 45 KİŞİ OKUTULUYOR”

Öte yandan Öğretmenler Mahallesi Muhtarı Vedat Sarı, farklı okullara kayıt yapmak için adres değişikliği yapan veliler nedeniyle bazı okullarda yoğunluk yaşandığını bazı okulların ise boşaldığını kaydetti. Muhtar Sarı, “Benim mahallemde ilkokul ve ortaokulda 30 kişilik sınıflarda 45 öğrenci ders görmeye çalışıyor. Bu öğrenciler bir sınıfta nasıl iyi bir eğitim alacaklar. Bu sadece bina ve sınıf ihtiyacı ile ilgili olan bir durum değildir. Diğer bir sorun ise belli okulların seçilmesi nedeniyle çevre mahallelerimizdeki okullarda boşalıyor. Nüfus müdürlüğümüz  bu soruna bir çözüm bulması lazım” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA