“UYUŞTURUCUYA KARŞI DAHA FAZLA SORUMLULUK ALIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UYUŞTURUCUYA KARŞI DAHA FAZLA SORUMLULUK ALIN”


 

Emniyet güçlerinin uyuşturucu ile mücadelede yalnız bırakıldığını savunan Tarsus ilçesi Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara, başta milli Eğitim, Gençlik ve Spor Müdürlüklerine çağrıda bulunarak “Daha fazla sorumluk alın” çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Tarsus Kaymakamlığı tarafından 21’inci kez düzenlenen Halk Güvenliği ve Muhtarlarla Buluşma toplantısında konuşan Yeşil Mahallesi Muhtarı Emrah Kara, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında güvenlik güçlerinin yalnız bırakıldığını savundu. Uyuşturucuya karşı verilen mücadelede sadece asayiş uygulamalarına ağırlık verildiğine dikkat çeken Muhtar Kara, bilinçlendirme, kültür sanat, spor aktivitelerine de ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere tüm kurumlara “Daha fazla sorumluk alın” çağrısı yaptı”  

EMNİYET MÜCADELEDE YALNIZ BIRAKILIYOR
Uyuşturucuya karşı mücadelede güvenlik güçlerinin yalnız bırakıldığını ve mücadelenin sadece asayiş olarak sürdürülmeye çalışıldığını ifade eden muhtar Kara, gençler üzerinde bilinçlendirme, kültür sanat ve spor çalışmalarına ihtiyaç olduğunu kaydetti.  “Uyuşturucu ile mücadele için sosyal bir proje alanı oluşturulmalı” önerisinde bulunan Kara, “Bizim uyuşturucu kullanıcılarını hapse atmayı değil onları nasıl topluma geri kazandırabilirizin cevabını bulmalıyız. Bu yüzden uyuşturucu denildiğinde akla ilk emniyet gelmemeli, sadece emniyet birimleri bu sorumluluğu kendi üzerine almamalı. Bu konuyu hem milli eğitim müdürü hem müftülükler hem gençlik ve spor ilçe müdürlüğü hem de diğer tüm kurumlar üzerine almalıdır” diye konuştu. 

“BUGÜNÜN İÇİCİSİ YARININ SATICISI OLUYOR”
İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin ise uyuşturucu ile mücadelenin tabandan tavana tüm kurumların ortak yürütmesi gereken bir çalışma olduğunu kaydetti. Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Şahin, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle her ay yaptığımız toplantılarımız var. Okullarda hem bizim uyuşturucu ile mücadele büro amirliğimiz hem de toplum destekli büro amirliğimiz ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine broşürlü çalışmalar yapılmaktadır. Mahallelerimizdeki kullanım ve satışlarla ilgili olarak Mersin ve Tarsus’taki başarı oranımız çok yüksek. Ama bugünün içicisi yarının satıcısı oluyor. Satıcıları üzerinde yakaladığımız meblağa göre işlem yapıp adliyeye götürüyoruz. Tutuklandıklarında iki ya da üç ay geçmeden serbest bırakılıyor. Ama tüm bu koşulların var olması demek bunların bitmeyeceği anlamına gelmiyor. Bizler elimizden geldiğince gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Son olarak İçişleri Bakanımızın da açıkladığı yeni uyuşturucu ile mücadele projesi (UYUMA) toplumumuzun tabanına kadar yaymaya çalışıyoruz. Bununla ilgili ihbar hatları, bilgilendirme çalışmalarını icra ediyoruz. Muhtarlarımız mahallelerindeki uyuşturucu kullanım ve satış noktalarını bize bildirdiklerinde gereken neyse onu yapıyoruz” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA