DENİZ DÜŞMANLARINA SUÇÜSTÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZ DÜŞMANLARINA SUÇÜSTÜ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan özel ekip, alınan yeni araçlarla denizi kirletenlere suçüstü yaparak, 2014’ten günümüze 954 denetimde denizi kirlettiği tespit edilen 152 gemiye toplamda tam 7 milyon 386 bin 569 lira para cezası kesti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, daha temiz bir Mersin için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Abanoz isimli Deniz Temizleme Teknesi (Deniz Süpürgesi) ile 1 fiber tekne aracılığıyla Mersin’in denizini temizlemek için haftanın 7 günü görev alan ekipler, Gözne İsimli Deniz Denetim Teknesi ve Namrun isimli Yüksek Hızlı Acil Müdahale Botu ile denetim çalışmaları ile de deniz kirliliğine karşı topyekun mücadele ediyor. Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü’nde görevli personeller ayrıca günde 5 kere kıyıya yakın bölgelerde denize atılan ve dalgalar aracılığıyla kıyıya vuran katı atık ve çöpleri toplayarak deniz temizliğinde aktif bir rol üstleniyor.

SIKI DENETİMLER İLE GÖZ AÇTIRILMIYOR
Günde 2 kere denetime çıkan deniz kirliliği denetim ekipleri, özellikle yük almak ve boşaltmak için Mersin Limanı’na yanaşan gemilere gerçekleştirdiği sıkı denetimlerle dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Gözne ve Namrun isimli tekneleri ile devriye atan ekipler, denizi kirleten, gemideki atığı denize boşaltanlara suçüstü yaparak hem kirlilikle mücadele ediyor hem de denizi kirletenlere ceza-i işlem uyguluyor. Denize atık boşaltanlara göz açtırmayan ekipler, aldıkları numuneleri laboratuvar ortamında analiz ederek ilgili birimleri konudan haberdar ederken, yasal mevzuatlara göre numunede tespit edilen maddeye göre para cezası ile cezalandırıyor.

152 GEMİYE 7 MİLYON 386 BİN LİRA CEZA
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Deniz kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 2014 yılından günümüze kadar yapılan tam 954 denetimde denizi kirlettiği tespit edilen 152 gemiye toplamda tam 7 milyon 386 bin 569 lira para cezası kesildi. Gerçekleştirilen denetim ve ceza-i işlemler neticesinde denizi kirletme oranında önemli derecede azalma dikkat çekerken, kesilen cezalar da caydırıcı nitelik kazanmaya devam ediyor.

DENİZ TONLARCA ÇÖPTEN ARINDI
Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren personel ve araçlar, denetimin yanı sıra yürüttüğü temizlik faaliyetleri ile de takdir toplamayı başardı. 
Deniz temizleme faaliyetlerine 2014 yılının son 6 ayında başlayan ekipler, bu 6 aylık süreçte doğrudan veya dolaylı yollarla denize ulaşan ve deniz yüzeyinde kirliliğe sebep olan 266 ton, 2015 yılında 970 ton 500 kilogram, 2016 yılında 367 ton 800 kilogram, 2018 yılında 824 ton 690 kilogram ve 2018 yılının ilk 10 ayında 271 ton 10 kilogram olmak üzere toplamda tam 2 bin 700 ton katı atık ve çöpü temizleyerek denizlerin daha temiz olması için önemli bir başarı elde etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çamlıbel ve Taşucu Atık Kabul Tesisleri’nde barınan ve faaliyet gösteren deniz araçlarından da Mavi Kart uygulaması ile bugüne kadar toplam 5 bin 180 ton atık su toplandığı kaydedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA