“İSİM DEĞİL; NASIL BİRİ OLACAĞI BELLİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSİM DEĞİL; NASIL BİRİ OLACAĞI BELLİ”


 

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilgili birçok spekülatif haberler yayınlandığı bilgisi veren İl Başkanı Adil Aktay, ismin henüz netleşmediğini belirterek “Adayımız elbette sosyal demokrat, halkçı, katılımcı, bir belediyecilik anlayışına sahip bir isim olacaktır” dedi.

Mehmet Nabi Batuk 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, il binasında düzenlediği basın açıklamasında partisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı ile ilgili spekülatif haberler yapıldığını ifade ederek duruma tepki gösterdi. Hem il başkanlığında hem de parti genel merkezinde aday adaylık başvurularının alınmaya devam ettiğini söyleyen Aktay, “Herkes fikir jimnastiği yapabilir ama aslında o kişinin kim olacağı bugünden bellidir. Adayımız elbette sosyal demokrat, halkçı, katılımcı, insan odaklı bir belediyecilik anlayışına sahip, CHP ilke ve değerleriyle yoğrulmuş, örgütümüzün gönül rızasını almış bir isim olacaktır. Konuyla ilgili tüm duyum ve kulis bilgilerinin bu gözle okunmasında yarar vardır. Sürekli olarak bir polemik yaratılmak isteniyor ama bizim adayımızın tanımı budur” dedi.

İSİM VERMEDEN YÜKLENDİ

Yapılan haberlerin kaynağının muğlâk olarak bırakıldığını ifade eden Aktay, “Kimi zaman bu haberlerin kaynağı, muğlâk ifadeler kullanarak, kendi isimlerinin konuşulmasını sağlamayı amaçlayan siyasetçiler de olabilmektedir. Seçim dönemlerinde bu gibi haberlerin çıkması son derece normaldir. Bu durum, ülkemizde siyasete olan yoğun ilginin sonuçlarından biri olarak görülmeli ve o çerçevede değerlendirilmelidir. Bu kapsamda CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına dair sayısız haber yapılmakta, yazılar yazılmaktadır. Bizim bu haber ve yazıların her birine cevap vermemiz, adı geçen isimlerle ilgili bir açıklama yapmamız düşünülemez” dedi.

“O KİŞİNİN KİM OLACAĞI BUGÜNDEN BELLİDİR”

CHP İl Başkanlığı ve parti genel merkezi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirlemek için tüm çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğünü kaydeden Aktay, şunları söyledi: “CHP’nin her biri Mersin’i bugünkünden çok daha doğru çok daha iyi yönetebilecek, değerli aday adayları çalışmalarını olanca hızıyla sürdürmekte, projelerini kamuoyu ile paylaşmaktadırlar. Bu açıdan CHP’de başka hiçbir partide görülmeyen bir üretkenlik ve demokratik zindelik söz konusudur. Ayrıca başvuru süresi bitmiş değildir, başka değerli arkadaşlarımızın da aday adayı olması mümkündür. Elbette, CHP Mersin Büyükşehir adayının kim olacağı konusunda herkes fikir jimnastiği yapabilir ama aslında o kişinin kim olacağı bugünden bellidir. Adayımız elbette sosyal demokrat, halkçı, katılımcı, insan odaklı bir belediyecilik anlayışına sahip, CHP ilke ve değerleriyle yoğrulmuş, örgütümüzün gönül rızasını almış bir isim olacaktır. Konuyla ilgili tüm duyum ve kulis bilgilerinin bu gözle okunmasında yarar vardır. Sürekli olarak bir polemik yaratılmak isteniyor ama bizim adayımızın tanımı budur.”

“ADAY OLSAYDIM ÇOK MESAFE ALIRDIM”

Kendisine yöneltilen aday mısınız? Sorusuna da yanıt veren Aktay, “Adil Aktay il başkanıdır bir yere aday adayı değildir.  Zaten ayın 12’sine kadar örgüt başkanlarının ve yöneticilerinin partideki görevinden istifa etmesi gerekiyordu. Benim öyle istifa gibi düşüncem olmadı bu yönde de bir çalışmam olmadı eğer olsaydı çok mesafe alır ve şuan il başkanlığı görevinde olmazdım” .

CHP’DE BÜYÜKŞEHİR’E 4 KADIN ADAY ADAYI VAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olmak isteyen 4 kadının olduğunu bilgisini veren CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen ise “Bu arkadaşlarımız tarafımıza düşüncelerini bildirdiler, ayın 19’unda resmi başvurularını yaptıklarında tüm kamuoyuna duyuracağız. Şuanda bir isim veremiyoruz bu arkadaşlarımız arzu ederlerse kendi isimlerini açıklayacaktır”.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA