“100 BİN LİRALIK ARACI OLAN YARDIM İSTEYEBİLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“100 BİN LİRALIK ARACI OLAN YARDIM İSTEYEBİLİYOR”


 

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, sosyal yardımların istismar edilmesinden dertli. 100 bin liralık araç satın alan bir şahsın engelli çocuklarının hakkından yararlanarak yardım istediğini aktaran Ünal, gerçek ihtiyaç sahipleri için duyarlılık çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Tarsus ilçesinde 21’incisi düzenlenen Halk Güvenliği ve Muhtarlarla Buluşma toplantısı Kaymakam Yüksel Ünal başkanlığında bir otelde gerçekleştirildi. Tarsus Kaymakamlığı, ilçe belediyesinde görevli kurum amirlerinin ve muhtarlarının katıldığı toplantıda, eğitim, sağlık, sosyal yardımlar ve uyuşturucu ile mücadele konuları masaya yatırıldı. Özellikle sosyal yardım programları konusunda oldukça dertli olduklarını ifade eden Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, prosedürdeki açıklıklardan yararlanan bazı vatandaşların yardımları istismar etmeye çalıştığını kaydetti. Ekonomik durumları iyi olmasına rağmen bazı duyarsız vatandaşların engelli çocuklarını öne sürerek yardım programlarına başvurduğunu ifade eden Ünal, “2017 model aracı olan bir kişiye yardım kömürü verilir mi? Ama prosedüre bakıyorsunuz bu yardımları vermek durumunda kalıyorsunuz. Neymiş çocuğu engelliymiş, bunu da kabul ediyoruz ama bu kişi ÖTV ödememek için gidiyor 80 bin 100 bin liraya araba alıyor. Şimdi bu kişi zengin midir fakir midir?” sorusunu sorarak vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı. 

“YARDIMLARI İSTİSMAR EDENLERİ TESPİT EDERSEK ÇIRALARINI YAKARIZ”
Özellikle aldıkları kömür yardımlarını satışa çıkaran şahıslarla ilgili olarak sert yaptırımlar uygulayacakları mesajı veren Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Eğer bu yardımların satıldığını tespit edersek o şahısların çıralarını yakarız” dedi. Sosyal yardımlaşma ile ilgili prosedürde birçok açık bulunduğunu ve bazı duyarsız vatandaşların bu açıklıklardan yararlanarak kendisine ekonomik kazanç elde ettiğini kaydeden Ünal, tespit ettikleri sakıncalı bir işlemi anlatarak şunları söyledi: “Bizim elimizde bir kriter var 483 lira gelirin altında olan vatandaşlarımıza bu yardımlar ulaştırılıyor. Siz bu işlemleri yapıyorsunuz ama sormak istiyorum. 2017 model aracı olan bir kişiye yardım kömürü verilir mi? Ama prosedüre bakıyorsunuz bu yardımları vermek durumunda kalıyorsunuz. Neymiş çocuğu engelliymiş, bunu da kabul ediyoruz ama bu kişi ÖTV ödememek için gidiyor 80 bin 100 bin liraya araba alıyor. Şimdi bu kişi zengin midir fakir midir? Biz mütevelli heyeti olarak tüm bu yanlış uygulamalara tek tek değerlendirip ona göre önlem alıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda oldukça duyarlı olmalıdır. Aldıkları yardımları kötü amaçlarla kullanan şahısları derhal bizlere ihbar etsinler. Biz bütün ihbarları teker teker değerlendiriyoruz. Çünkü bu kaynaklar bizim babamızın malı değil, kamu adına, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözetmemiz gerekiyor.” 

TOPLANTI SALONUNDA ATATÜRK PORTESİNİN OLMAMASINA TEPKİ
Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ise toplantı yaptıkları toplantı salonunda Atatürk portresi bulunmamasına tepki gösterdi. Aydın, “Her şeyden önemli bir konu vatanımızın korunması ve kollanmasıdır. Burada gölgesinde onur duyduğumuz bayrağımız var ama, Cumhuriyetimizi kuran ve onu bize emanet eden Atatürk’ümüzün resmi yok. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum. Atatürk bizim ortak paydamız, bizi bir arada tutan değerimizdir. Atatürk’ü sahiplenmezsek Cumhuriyeti sahiplenemeyiz” şeklinde konuştu. 
Atatürk portresinin olmamasını bir eksiklik olarak gördüğünü söyleyen kaymakam Ünal ise Muhtar Aydın’a destek vererek “Biz toplantımızı bu sefer bu otelde düzenledik. Burası özel bir işletmedir. Hazırlık esnasında gözden kaçırılmış olabilir. O yüzden size bu duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ederim. Umarız bundan sonraki toplantılarımızda bunun gibi eksiklikler yaşanmaz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA