VALİLİK CEZA UYARISI YAPTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİLİK CEZA UYARISI YAPTI!


 

Mersin Valiliği tarafından yayınlanan genelge ile ticari taksi ve toplu taşıma sürücülerine ağır cezalar geliyor. Özellikle araç içerisinde telefon kullananlara bin 80 lira para cezası verilecek.

SONER AYDIN

Mersin Valiliği, ticari taksiler ve toplu taşıma araçlarında seyahat eden vatandaşların daha güvenilir hizmet almaları için genelge yayınladı. Artan şikayetler doğrultusunda hazırlandığı öğrenilen genelge ile yolculuk esnasında dikkat edilecek pek çok hususa dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “Toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketenlere 50 TL, karayolunda kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca araç süren, araçlardan bir şey atan veya döken, seyir halinde cep ve araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanan sürücülere bin 800 TL para cezası verilecek. Kamu düzeninin korunması, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içinde ticari taksi şoförlerince, Kısa mesafe ya da çok uzun mesafeye yolcu alınmaktan kaçınılması, Olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu alınmaktan kaçınılması, Ödeme konusunda sorun çıkarılması (bozuk para olmaması ya da çok bozuk para verilmesi), Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımızın gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmesi, araçların bakımsız ve/veya kirli kullanılması, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmesi, seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynanması, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuların rahatsız edilmesi, araç içerisinde sigara içilmesi, uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulması, araçta pazarlık usulü yolcu taşınması, Alkollü iken araç kullanılması, yasaktır. Aksine davranan şoförler hakkında ilgililerin bildirimi halinde tespit tutanağı düzenlemeye kolluk kuvvetleri ve belediye trafik zabıtası yetkili olup ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli idari işlemler yapılacak, gerekli idari para cezası uygulanacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA