DENİZ SUYUNDAN NUMUNELER ALINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZ SUYUNDAN NUMUNELER ALINDI


 

ODTÜ Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi, iklim değişikliğinin denizler üzerindeki etkisini takip edebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ekim ayı seferini yapan ekip 8 istasyonda farklı derinliklerde deniz suyundan numuneler aldı.

Mehmet Nabi Batuk

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi (DEKOSİM), Erdemli’deki Ekim ayı çalışmalarına başladı. İklim değişikliğinin deniz ekosistemleri üzerine olan etkisinin uzun dönemde izlenmesi ve araştırılmasını hedefleyen Erdemli Zaman Serisi (ETS) projesi kapsamında R/V Bilim 2 gemisi ile yapılan seferde, belli derinliklerden deniz suyu numuneleri alındı. 
Deniz suyundaki fiziksel, kimyasal ve biyolojik ölçümleri belirlemek amacıyla yapılan incelemelere, genç bilim insanları da katılırken, kıyıdan 200 metre açıkta su derinliğine kadar olan bir profil boyunca, 8 istasyonda sırasıyla 20, 50, 75, 100, 125, 150, 175 ve 200 metreden su numuneleri alınarak su kolonundaki fiziksel parametreler ölçüldü. Oşinografiye giriş dersinin uygulamalı çalışmalarını gerçekleştirmek ve sefer tecrübesi kazanmak adına bazı genç bilim insanlarının da çalışmalara dâhil olduğu bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA