9 DAKİKADA NE OLDU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

9 DAKİKADA NE OLDU?


 

Kızkalesi’nde 5 yaşındaki Suriyeli çocuk M.D’yi 43 yerinden bıçaklayarak öldüren Alican K, 23 Ekim’de hakim karşısına çıkıyor.

SONER AYDIN

Mersin Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek üçüncü duruşma öncesi avukatların keşif talebi ikinci kez ret edildi. Katil zanlısı Alican K. ve Kızkalesi’ne birlikte tatile gittiği arkadaşlarının HTS kayıtları davanın seyrini belirleyecek. Mersin Adliyesi’nde görülen ikinci duruşmada ise zanlı Alican K. olay sırasında içkili olduğunu ve arkadaşı Ö. T.’nin içkisine haberi olmadan uyuşturucu madde attığını öne sürdü. ‘Canavarca hisle veya Eziyet çekerek öldürme, çocuğu veya bedenen veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ suçlamasıyla yargılanan Alican K., olay sırasında kendinde olmadığını iddia etti.

İSTİSMAR ŞÜPHESİ!

Çocuğun ailesinin avukatı Serap Angay, önceki duruşmada Alican K.’nin duşa kabin içerisinde 9 dakika kaldığını ve bu süre boyunca dışarıya hiç çıkmadığına dikkat çekti. Sözlerinin devamında kabin içerisinde başka bir suçun da işlenebilmiş olabileceğine vurgu yapan Angay, cinsel istismar şüphesine dikkat çekti. Jandarma ile Adli Tıp Raporlarında da eksik inceleme tespit ettiklerini aktaran Angay, çocuğun ağız muayenesinin yapılmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Olay, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Mersin’in Erdemli İlçesi’nde bağlı Kızkalesi Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye’deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi'ne gelen ailenin en küçük çocuğu olan ve sahilde su satarak ailesine katkıda bulunan 5 yaşındaki M. D., 18 Eylül Pazartesi akşamı evine dönmedi. Bunun üzerine annesi R. D. ve akrabaları çocuğun bulunması için çevrede aramaya çıktı. Ancak, sabah kadar süren çalışmalardan sonuç elde edilemedi. Çocuklarının başına bir şey gelmesinden endişe eden aile polise başvurdu. 5 yaşındaki çocuğun son görüldüğü yerde arama yapan polis ekipleri sahildeki duşa kabinde küçük çocuğun cansız bedenini buldu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA