EĞİTİM BİR-SEN SEÇİMLERİNDE DARP VE TEHDİT İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİM BİR-SEN SEÇİMLERİNDE DARP VE TEHDİT İDDİASI


 

13 ilçede gerçekleştirilen Eğitim Bir-Sen yönetim seçimlerinde ‘Değişim Platformu’ üyelerinin, darp ve tehdit edildiği öne sürüldü.

SONER AYDIN

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir Sen'de ilçe başkanı seçimleri 6 Ekim'de gerçekleştirildi. 13 ilçenin 9’unda tek liste ile seçime gidilirken, 4 ilçede ise alternatif liste ile seçime gidildi. 13 ilçe seçimlerinin tamamında mevcut yönetimler kazandı. Alternatif listelerin yarıştığı ilçelerde üyelerin darpa uğradığı, şiddet gördüğü, tehdit edildiği iddia edildi. Değişim Platformu üyeleri özellikle Kamu-Sen İl Başkanı Abdulla Çelik’in seçimlere müdahale ettiğini, üyeler üzerinde baskı oluşturduğunu iddia etti. 

DEĞİŞİM PLATFORMU ADAYINA MÜDAHALE

Değişim Platformu adına seçime giren Yenişehir İlçe adayı fiili olarak müdahaleye maruz kaldığını öne sürdü. Alternatif listede yarışan başkan adayı, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen seçim sırasında, okul koridorunda oturur durumda iken yanına gelen kişinin kendisine bağırdığını ve eli ile ensesine doğru müdahalede bulunduğunu belirtti. Okulda bulunanların araya girmesi ile olayın büyümeden önlendiğini kaydeden başkan adayı, sendika üyelerinin üzerinde baskı oluşturulduğunu ve alternatif listeye oy vermelerinin engellendiğini savundu.

MUT’TA ‘DEĞİŞİM PLATFORMU’ ÇEKİLDİ

Baskı ve tehdidin yoğun olduğu iddia edilen Mut İlçesi’nde ‘Değişim Platformu’ seçimlerden çekildi. Seçimlerden çekilen platform yaptığı yazılı açıklamada, “Seçimler demokratik toplumun en temel mekanizmasıdır. Seçim, birden fazla seçeneğin, seçmenin tercihine sunulması demektir. Üyelerimizin yoğun değişim talebi üzerine Mut Eğitim Bir-Sen (EBS) Değişim Platformu olarak 6 Ekim’de yapılması planlanan ilçe yönetim kurulu seçim yarışına listemizle katılmak istedik. Ancak mevcut sendika yönetimi seçime katılmamızı itemediğinden bizimle hareket eden üyeleri çağırarak ve ya arayarak tehdit ve şantajlarında başarılı olmayan ilçe yönetiminden sonra Sendika İl Yönetimi devreye girdi. EBS İl Yönetimi, 6 Ekim’de yapılacak seçime tek liste ile gidilmesini istediklerini, başka aday çıkması ve seçimi kazanması durumunda yeni seçilen yönetimi kabul etmeme ve seçimi feshetme yetkilerinin olduğunu belirtti. Mevcut durumda 6 Ekim tarihindeki seçim, seçim olmaktan çıkıp bir ‘tiyatroya’ dönüşmüştür. Bu sebeple tiyatroya dönüşen 6 Ekim Mut EBS sendika temsilciliği seçimine katılmama kararı almış bulunmaktayız. 6 Ekim’de yapılacak seçime tek başına katılacak olan mevcut yönetime demokrasi yarışında başarılar dileriz! Bu şartlarda 6 Ekim sonrasında ortaya çıkacak Mut EBS yönetimi seçilmiş ve meşru bir yönetim olamayacaktır” ifadelerine yer verildi.

RAPORLU ŞUBE MÜDÜRÜ SEÇİM GEZİLERİNDE

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan Ertuğrul Yıldız da Eğitim Bir-Sen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilciliği için aday oldu. Seçimler için çalışma yapan Yıldız’ın hastalığı nedeniyle rapor aldığı tarihlerde 13 ilçeyi gezdiği iddia edildi. Seçimleri kazanan Yıldız, hem Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde amir, hem de Yenişehir Eğitim Bir-Sen temsilcisi oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA