HAMİT TUNA’YA TEŞKİLATTAN TAM DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAMİT TUNA’YA TEŞKİLATTAN TAM DESTEK


 

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında 26 günü geride bırakan Hamit Tuna’ya, Burhanettin Kocamaz ile yaşadığı gerilim sonrası partisinden ‘destek’ geldi.

Hediye Eroğlu

MHP Mersin Büyükşehir belediye başkan adayı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile teşkilattan destek geldi. Toplantıya; Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz’un yanı sıra eski milletvekili Akif Alkuş ve Mehmet Şandır ile eski il başkanlarından; Mahmut Tat, Atsız Afişin Yılmaz ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli yaptı.

“BÜTÜN TEŞKİLATLARIMIZ HAMİT TUNA ETRAFINDA KENETLENECEKTİR”

Atatürk’ün, “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız” sözünü anımsatan Gölgeli, “Hamit Tuna, bizimledir, bizden biridir. Bizler onun ülkücülüğüne, adamlığına, dik duruşuna, gururlu ve onurlu yürüyüşüne şahidiz. Ayrımcılığa, fitneye, ötekileştirmeye, dedikoduya fırsat veremeden kendisine verilen görevi her dönem layıkıyla yapmıştır. Dev projeleri ve eşit hizmet ilkesi ile Mersinlilerin gönlünde taht kurmuştur. Mersinli her vatandaşlarımız ayrıma ve ötekileştirmeye fırsat vermeden, bütün teşkilatlarımız Hamit Tuna etrafında kenetlenecektir. Omuz omuza verilecek, kol kola girilecek, gece gündüzlere katılacak ve Mersin’de Büyükşehir ve tüm ilçe belediyeleri üç hilalli bayraklarla şanlanacaktır” dedi.  

“HİÇ KİMSE BULANIK SUDA BALIK AVLAMAYA ÇALIŞMASIN”

Milletvekili Baki Şimşek de, Hamit Tuna’ya başarılar dileyerek. “Hamit Tuna 3 dönemdir  sadece Toroslar ile kalmadı, Mersin’in merkezdeki en büyük ilçesinin belediye başkanı olarak diğer ilçelerden vatandaşların yazın çıktığı yaylalarda onların da belediye başkanlığını yaptı. Yani Hamit Tuna içimizden biri, içinizden biri, sizden biri. Toroslar Belediye Başkanlığı yaparken zaten Mersin’in çoğunluğunun da belediye başkanlığını yapmış oldu. Hiç kimse bulanık suda balık avlamaya çalışmasın. En son 2014 yılında 8 ilçe ve büyükşehiri açık ara kazanarak Mersin’in tamamında üç hilalli bayrak dalgalandırılmıştır. Yapılacak olan 2019 seçimlerinde de Mersinli hemşerilerimizin desteği ile Mersin’in 8 ilçesinde birinci çıkan, 3 ilçesinde kıl payı seçim kaybeden, 11 ilçede baş başa görüşen MHP, Mart ayında da açık ara birinci parti olarak Mersin’i yönetmeye devam edecektir” diye konuştu.

“24 GÜNDÜR SAHADAYIZ”

Özgeçmişi ile ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Başkan Tuna ise, 1995’de girdiği MHP’de çeşitli kademelerde görev aldığını belirterek, “MHP’de her hangi bir iddiam olmaksızın, sadece partimize, harekete destek olma amaçlı görevler aldım. Hiçbir zaman ‘benlik’ nefis, kaygısı oluşturmadan bir ve beraber olmak ilkesiyle, gündüz oturmadan, gece uyumadan, ölesiye, bitesiye büyükşehiri alma noktasında çalıştık, çabaladık. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya çağrıldım ve genel başkanımız, ‘büyükşehir belediye başkan adayı olarak sahada çalışmaya başlayacaksınız’ dedi. O gün bugündür, 24 gündür sahadayız. Mersin kazan adeta biz de kepçe misali şehrimizin her noktasına gittik, hatta ikinci turu tamamlamak üzereyiz. Siyasette 23 yılımız bitti, 24’üncü yıla girdik. Göreve geldiğimiz bu makamlarda yaptığımız hizmetler, herkese yakın duruşumuz, kucaklamamız ve özellikle iletişim anlamında herkesin telefonuna bakan yönümüzle  insanlarla içli dışlıyız” dedi.

“POPÜLİST SÖYLEMLERİMİZ YOK, GERÇEKÇİYİZ”

Aday adaylarının zaman zaman çok afaki, popülist söylemlerde bulanabildiğin ide dile getiren Tuna, “Yasayı, maddi kaynakları bilmek lazım ki reel şeyler ifade edilsin. Bu nedenle biz bugüne kadar hiç popülist söylemlerde bulunmadık. Yapılabilecekleri, ayağı yere basan projeleri söyledik. Şükürler olsun ki sözümüzü hiç boşta bırakmadık. Belki bir iki tane proje eksimiz olmuştur o da yasadan kaynaklı, yerle alakalı sonuçlardır. Ama mutlaka yapamadığımız projenin de alternatifini yapmışızdır. Kent, kentin sokaklarını arşınlayanlarındır. Bu kentin her sokağında adımlarımız vardır. Büyükşehir noktasında artık diyoruz ki 1 milyon 753 bin Mersin ailesi yapalım. Mersin’i kimliği olmayan şehir diye ifade ederler ama aslında Mersin çok kimlikli bir şehirdir. Ticaret, turizm, tarım, sanayi ve teknoloji, lojistik şehridir. Bu şehirde eksik olan Mersinlilik bilincinin olmayışıdır. İlçeler bazına indirdiğinizde herkes kendi ilçesinin adını söyler. Oysa özünde Mersinlidir insanlar. İnşallah biz bu bilinci tüm Mersinlilerin bilincine kazıyacağız. Nerede doğmuş olursa olsun, doğduğu yer değil, doyduğu, çocuklarının da gelecekte yaşamayı hedefledikleri şehir burası olduğu için bu insanların toplamına Mersinli diyoruz. Elbetteki kendi kültürünü, etnik kimliği noktasındaki var olan değerlerini taşıyacak ama onları da ortalama kültür de Mersinlilik bilinci kültürü içerisinde ortalamaya getireceğiz.

“SÖYLEMİ, EYLEM İLE BİRLEŞTİREN YANIMIZLA ÖNE ÇIKIYORUZ”

Vizyon anlamında biz, zaten ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla değil, birlikte yapabilen, her konuyu fikri anlamda farklı noktalardan, meslek örgütlerinden, odalarımızdan. sivil toplum kuruluşlarından, özellikle üniversitelerle yapmaya verdik. Kentteki 3 üniversite ile ortak proje yapan tek projeyiz. İlk Avrupa Birliği projesini Mersin’e getiren belediyeyiz. 13 tane Avrupa Birliği projesi yapan, Türkiye genelindeki birinci sıradaki belediyeyiz. 20 STK ile proje yapan birinci sırada belediyeyiz. 34 okulla proje yapan bir belediyeyiz. Bu da bizim vizyonumuzu gösteren önemli bir işarettir. Biz söylemi, eylem ile birleştiren yanımızla öne çıkan bir belediyeyiz. Gelişmelere çığız. Yeni hedeflere koşmak adına, günün gelişmelerini kendimize şık tutup, üniversitelerden destek alarak, aynı zamanda üniversiteyi şehir ile barış kılmak adına özel bir misyon üstlendik. Üreten yanımız ile israflı değil insaflı belediyecilik anlayışı ile 15 yılda hiç hurda satmadım. Geri dönüşüm projeleri ile bunları değerlendirdik. Kullandığımız para milletin parası. Bir kör kuruşu dahi boş göndermemek için çalıştık”.

“BURHANETTİN KOCAMAZ’IN YARIM KALAN PROJELERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Görev gelmesi halinde Burhanettin Kocamaz’ın başlattığı projeleri tamamlayacaklarının da altını çizen Başkan Hamit Tuna, “Onların yarım kalanını elbetteki devam ettireceğiz. O projeleri daha da taçlandırıp, şehrimizi sadece Türkiye genelinde değil, Mersin’i dünya genelinde marka şehir yapacağız. Biz 15 yıl parasız belediyecilik yaptık. Kendimize güveniyoruz, inanıyoruz. Sadece beklediğimiz yetkidir. Biz sefer çıktık, zafer Allah’ın takdiri.

“KENDİ İÇİMİZDE BİRLİĞİ SAĞLAYAMAZSAK, HUZUR OLMAZ, İNSANLAR GELMEZLER”

Kendi içimizdeki birliği sağlamak şartıyla… Kendi içimizde birliği sağlayamazsak, huzur olmaz, insanlar gelmezler. MHP’nin kurulduğu günden bugüne kadar il başkanlığı yapmış değerli ağabeylerimize gelin birlikte olalım dedik ve farklı illerden hepsi bugün buradalar. Birlik beraberlik budur. Belediyecilik ilgi, bilgi, takiptir. Birleşirsek tok oluruz, ayrılırsak yok oluruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Milletimiz inşallah Burhanettin Kocamazın aldığı görevi bize tevdi edecek ve bu milleti hizmete doyuracağız” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA