YENİDEN BİR HEDEFİ VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİDEN BİR HEDEFİ VAR


 

Kızını büyütmek için aktif iş yaşamını sonlandıran Kadın girişimci Oya Kafadar, 25 yıl sonra Çamlıbel’de kurduğu Mochka isimli takı mağazası ile iş yaşamına geri döndü. “Artık sabahları çok daha mutlu uyanıyorum” diyen Kafadar, tüm kadınlara da iş yapın çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye Geneli’nde 7 ilde hizmet veren Mochka Accessories’in 10’uncu mağazası; Çamlıbel olarak bilinen Akdeniz İlçesi Kültür Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde düzenlenen törenle açıldı.  İktisatçı Kadın Girişimci Oya Kafadar tarafından kurulan mağazanın açılışı birçok STK temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilirken, uygun fiyatlardaki yüzlerce aksesuar Mersinlilerin beğenisine sunuldu. Yıllar önce Çukurova Sanayi İşletmeleri ihracat departmanında görev yapan Oya Kafadar gazetemize yaptığı değerlendirmede kızının doğumunun ardından sonlandırdığı aktif iş yaşamına geri döndüğü için çok mutlu olduğunu kaydetti. “Artık sabahları çok mutlu uyanıyorum” diyen Kafadar, mağaza açmaya karar verdiği ancak itibaren yakınlarından “Neden rahatını bozuyorsun” gibi olumsuz tepkiler aldığını ifade etti. Ancak kararından dönmediğini ve kararlılıkla hayalini gerçekleştirdiğini belirten Kafadar, “Ben bir şeyler yapmalıyım, topluma bir faydam olmalı diye içimden geçiriyordum. Bir insan düşünceleri ile yaşar. Kimseyi artık hiçbir şeye mecbur edemezsiniz. Ben işime başladığımdan beridir sabahları çok daha mutlu olarak uyanıyorum. Benim bir hedefim oldu elimden geldiğince hep işimin başında olmaya uğraşıyorum” dedi.

HEM SAĞLIKLI, HEM FARKLI, HEMDE UCUZ

Aktif iş yaşamına geri dönme kararı aldığında ilk başta butik bir tekstil atölyesi kurmayı planladığını ifade eden Kafadar, ancak bir Gaziantep gezisi sırasında fikrinin değiştiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bir ay önce Gaziantep’te gezerken Mochka ile karşılaştım. Dışarıdan çok güzel ve pahalı görünen bir mağazaydı. Ama İçeri girdiğimde ürünleri gördüm, gerçekten farklı tasarımlara sahiplerdi ve fiyatları da çok uygundu. Daha sonra firma ile görüşmeye çalıştık. Sonra görüşmelerimiz olumlu gelişti ve Mochka’nın 10’uncu mağazasını Mersin’de açtık.”

“EVDE OTURMAYIN İŞ YAPIN”

Kızını büyüttükten sonra aldığı eğitimi kullanmak ve topluma faydalı bir birey olmak istediğini ifade eden Kafadar, genç girişimci kadınlara seslenerek “Toplumda iyi eğitim almış başarılı olmuş ve ismini duyurmuş binlerce kadın girişimcimiz var. Ama bu bize yetmez, daha çok kadının başarılı olup ismini duyurmasını istiyorum. Kadınlar ekonomimizin gelişmesine ve büyümesine büyük katkılar sunuyorlar. Bir kadının ayakta durması demek, onun çocuğunun da çok iyi yetişmesi ve ülkenin geleceğinin aydınlık olması demektir. Genç kadınlarımız artık eskiye oranla daha özgür bir ortamda yaşıyorlar. Bu yüzden daha çok istediğini yapan bir nesil var ve hiçbir şeyden etkilenmiyorlar. Özellikle evde oturan kadınlara çağrıda bulunarak herkes keşke iş yapsa diyorum” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA DAHA ETKİN KULLANILMALI

Kadın girişimcilere ‘sosyal medyayı daha etkili kullanın’ çağrısı yapan Kafadar “İnsanlar artık her şeyi sosyal medyada görüyor, orada beğeniyor. Sosyal medya artık tüm yaşamımızı etkiliyor. Sosyal medya önümüzdeki günlerde gittikçe önem kazanacak. Bende bu konuya daha çok eğilmeyi sosyal medya hesaplarımız ile ilgili özel çalışmalar yapmayı planlıyorum” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA