HAVALİMANI İHALESİ NASIL YAPILDI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAVALİMANI İHALESİ NASIL YAPILDI?


 

CHP’li Antmen’den can alıcı sorular: “Havalimanı inşaatı ihalesi ‘Ak Parti Yürüyüşü: İlk 45 Gün’ kitabının yazarına ait firmaya ne ve nasıl şekillerde verilmiştir? Bahsi geçen firmaya toplamda ne kadar ödeme yapılmıştır? Ödemeler döviz mi yoksa Türk Lirası karşılığında mı yapılmıştır?”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 28 Mayıs 2013’te yapımına başlanan ve 3 kez temel atma töreni yapılmasına rağmen hizmete açılmayan uluslararası Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı Meclis gündemine taşıdı. Antmen,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde iktidarın hava limanını 24 Ekim 2018 tarihinde açacağını  söylediğini ancak inşaatın dahi şuan durdurulduğunu belirterek  “Bahsi geçen havalimanı inşaatının sadece yapım sürecinde değil; çalışma koşulları, usulsüzlük iddiaları ve kalitesiz ürün kullanımı ile ilgili de kamuoyunun acilen bilgilendirilmesi gereken konulara bakanlığınızın cevap vermesi elzemdir” dedi.

İNŞAAT NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

CHP’li vekilin sorduğu sorular şunlar; “360 milyon Avro’ya mal olması beklenen havalimanı inşaatı neden üçüncü defa durdurulmuştur? İnşaat ne zaman başlayacaktır? İnşaatın durdurulmasının nedeni yerel seçimler öncesi dördüncü kez temel atma töreni yaparak halka yatırım yapıldığı izlenimi mi vermektir? Havalimanı inşaatı ne zaman bitecek ve ne zaman hizmet vermeye başlayacaktır? Bitirilmesi için ne kadar bütçeye ihtiyaç duyulmaktadır? Havalimanı inşaatı ihalesi ‘Ak Parti Yürüyüşü: İlk 45 Gün’ kitabının yazarına ait firmaya ne ve nasıl şekillerde verilmiştir? İlk verilen ihale ne kadardır? Bu ihale ne şekillerde yapılmıştır? Bahsi geçen firmaya toplamda ne kadar ödeme yapılmıştır? Ödemeler döviz mi yoksa Türk Lirası karşılığında mı yapılmıştır? İnşaata daha sonra müdahil olan kaç firma bulunmaktadır? Şu anda kaç ana firma kaç taşeron firma havalimanı inşaatını üstlenmiştir? Bu firmalar kimlerdir? Ne şekillerde ihaleye dahil edilmişlerdir? Bugüne kadar toplamda tüm firmalar sırasıyla belirtilmek üzere, ne kadar ödeme almışlardır? Havalimanı inşaatının şartnamesinde yer almadığı halde, şartname dışı bir kısım imalatın yapıldığı doğru mudur? Doğruysa bunlar nelerdir? Hangi hukuki dayanakla bu yapılmıştır? Çukurova Havalimanı inşaatında 750 işçinin, işten çıkarıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu işçilerin işten çıkarılmasının nedeni kimdir? Hangi yasal dayanakla bu işlem gerçekleştirilmiştir? Hava limanı inşaatında çalışanların 3 aydan fazladır maaşlarını alamadığı doğru mudur? Doğru ise bunun sorumlusu kim ya da kimlerdir? Yaşanan bu  mağduriyetin giderilmesi  adına ne tür girişimlerde bulunacaksınız?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA