NİHAYET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NİHAYET!


 

Kentin yıllardır beklediği, 2 defa askıya çıkan 1/5 binlik planlar nihayet meclisten geçti. 7 belediye başkanının katılmadığı meclis toplantısında Başkan Kocamaz’dan sitem geldi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ekim Ayı 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen toplantıda komisyonlardan gelen 11, idareden gelen 6 ve gündem dışı 2 olmak üzere toplam 19 madde görüşüldü. Kent kamuoyunun yıllardır beklediği merkez 4 ilçe için hazırlanan 1/5 binlik planlar son kez meclise geldi. Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonları tarafından incelenerek geçen planların oylanmasından önce sunum yapıldı. Sunuma göre, daha önce 15 bin itirazın gelmesi nedeniyle revize edilen ve yeniden askıya çıkan planlara bu defa 2 bin 556 noktada itiraz geldi. İtirazların 413’ü kabul edilirken 75’i kısmen kabul edildi. Kalan 2 bin 68 itiraz ise yine kabul edilmedi. Planlara en fazla itiraz, dere akslarına ve yıl düzenlemelerine geldi. Sunumun ardından oylama geçildi. Oylamanın ardından merkez 4 ilçe için hazırlanan 1/5 binlik planlar kabul edildi.

CHPLİLER MECLİSİ TERK ETTİ
Oylama sonrasında CHP sıralarından itiraz geldi. CHP’li Meclis üyesi Derya Özinç, aralarında Ayla Koç Işık, Yaşar Yıldırım, Ömer Karadeniz, Bayram Gönenler ve Ahmet Serkan Tuncer’in de olduğu 6 meclis üyesi ile birlikte çekimser kaldıklarını belirterek kayıtlara geçilmesini istedi. Kent için hayati öneme sahip gündemin görüşüldüğü toplantıda meclisin büyük bir çoğunluğunun olmadığını dile getiren CHP’li Özinç, özellikle itiraz edilen noktaların etraflıca görüşülmesini talep etti. Bu sırada diğer CHP’li meclis üyesi Tuncay Gökçel ile çekimser kalan 6 meclis üyesi arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Çekimser talebi kayıtlara alınmayan 6 meclis üyesi toplantıyı terk etti.

KOCAMAZ’DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA VE MECLİS ÜYELERİNE SİTEM
Kentin yıllardır beklediği planların meclise bileşime CHP’li Belediye Başkanları Neşet Tarhan, İbrahim Genç, Mustafa Turgut, MHP’li Belediye Başkanları Hamit Tuna, Şevket Can, Mükerrem Tollu ve AKP’li Belediye Başkanı Ferat Aktan ile çok sayıda meclis üyesi katılmadı. Belediye başkanları ve meclis üyelerinin bileşime katılmamasına sert tepki gösteren Başkan Kocamaz, “Böylesine önemli bir gündemin olduğu toplantıya arkadaşlarımızın duyarsız kalmasına üzülüyorum. Hepsini de Mersin kamuoyuna şikayet ediyorum” diye sitem etti. 

“MERKEZDEKİ 4 İLÇEYE BÜYÜK GÖREV VE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
Dilek ve temenniler bölümünde 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocamaz, “Başta 1/5 binlik planlar ve aldığımız diğer kararlar Mersinimiz için hayırlı uğurlu olsun. Hiç olmazsa şu anda Mersin Merkez için tamamlanan 1/5 binlik planlar en kısa sürede diğer ilçelerimiz için de tamamlanır. Tarsus’ta bu konu ile ilgili daha önce yapılmış bir plan ve alınmış bir karar vardı. Diğer ilçelerimizde aynı şekilde bu planlar bir an evvel tamamlandığında meclisimize getireceğiz. Ama merkezdeki 4 ilçeye bugünden itibaren çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Çünkü bu 1/5 Binlik planlara uygun olarak 1/1000’lik planları bir an evvel yapıp, 18 uygulamalarına geçmek gerekiyor. Yoksa sadece bu planları meclisten geçirerek Mersin’de istediğimiz neticeyi alma şansımız yok. Dolayısıyla merkezdeki ilçelerimiz seri bir şekilde 1/1000’lik planlarını yapıp, uygulamaya geçmek durumundalar. Buradan aldığımız kararların tüm mersinimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA