TEHLİKELİ OKUL YOLCULUĞU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEHLİKELİ OKUL YOLCULUĞU!


 

Taşımalı eğitimde son üç yıldır servis sorununun yaşandığı Tarsus’un Akarsu Mahallesi’nde bu yılda 110 öğrenci tehlikeli bir şekilde üzeri açık pikaplarla okula taşınmaya devam ediyor. Yaklaşık bir aydır servis bekleyen mahalliler ise yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Akarsu Mahallesi’nde taşımalı sistem sorunu devam ediyor. Son üç yıldır servis probleminin yaşandığı mahallede bu yılda servis ihalesine kimsenin girmemesi nedeniyle mağduriyet yaşanıyor. Yaklaşık 110 öğrenci, sabahın erken saatlerinde üzeri açık pikaplara doldurularak, mahalleden 5 kilometre uzaklıktaki Kelahmet İlköğretim Okuluna götürülüyor. Sabahın erken saatlerinde soğuk havada taşınan öğrencilerin birçoğunun hastalandığı görülürken, okul dönüşlerinde araç bulunamadığı zamanlarda ise çocuklar okulda mahsur kalıyor. Mahalleliler konuyla ilgili olarak birçok kuruma başvurmalarına rağmen servis sorunun çözülemediğini bildirirken; mahalleye bir ziyaret gerçekleştiren CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ise öğrencilerin tehlikeli bir şekilde taşındığına dikkat çekti. Yetkili kurumlara duyarlılık çağrısı yapan İlk, “Bir kaza durumunda gerçekleşecek can kaybında ve yaralanmada bu sorumluluğun vebalini kim çekebilir?” sorusunu sordu.

“BİR AYDIR SERVİSİMİZ YOK”

Çocukların soğuk havada taşınması nedeniyle birçoğunun hastalandığını söyleyen mahalleli Ahmet Elmacı, “Çocuklarımızı her gün pikaplarla okula götürüyoruz. Sabah hava çok soğuk olduğu için birçoğu hastalandı. Bizim köyümüzde okulumuz yok bu yüzden taşımalı eğitim sistemi ile çocuklarımız okula gidiyor. Ama bir ay geçmesine rağmen hiç kimse bize servis vermedi. Birçok mahallenin servisleri okulların açıldığı ilk günden başladı ama bizimki geçen yıl olduğu gibi hala gelmedi.  Biz son üç yıldır servis hizmeti konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Nasıl olduğu belli değil ama ihaleye kimse girmiyor. Çocuklarımız her gün rezil oluyor” dedi.

“ÇOCUKLAR ARAÇ BULUNAMAYINCA OKULDA MAHSUR KALIYOR”

Öğrencileri her gün pikabı ile okula götüren mahalleli Mustafa Elmacı isimli vatandaş ise yolculuk sırasında ‘bir kaza olacak diye’ çok endişelendiğini belirtti. Elmacı, “Yolda giderken herhangi birine bir şey olacak diye çok endişeleniyorum. Bir şey olursa ben onun annesinin babasının yüzüne nasıl bakarım diye düşüyorum. Sabah buz gibi havada çocukları götürmek zorunda kalıyoruz, hepsi üşüyor hastalanıyorlar. Biz taşımalı eğitim sistemine başta karşıydık, ama sisteme geçtiler bir şey yapamadık, şimdide servisimizi vermiyorlar. Biz her gün 5 kilometre yol gidiyoruz. Yolumuzda ışığı güvenliği olmayan toprak bir yoldur. Okula varana kadar çocukların üzeri tozla kaplanıyor, perti çıkıyor. Bazı günlerde bizim araçlarımız Sebze Halinde kaldıklarında çocuklar saatlerce okulda beklemek zorunda kalıyor. Bazen araç olmayınca çocuklarımızı okula gönderemiyoruz” diye konuştu.

“YOLDA BİR KAZA OLURSA VEBALİNİ KİM ÇEKECEK?”

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ise konuyla ilgili olarak Tarsus Kaymakamlığı’na duyarlılık çağrısı yaptı. Okula giden çocukların büyük çoğunluğunun rahatsız olduğunu belirten İlk, şunları söyledi: “Çocukların durumu gerçekten yürekler acısı. Taşımalı eğitim sistemi ile ilgili sorunlar her geçen gün artıyor. Biz yetkililere kırsal bölgelerimizde taşımalı eğitim sistemi ile ilgili sorun var mı diye sorduğumuzda kesinlikle yok cevabı veriyorlar. Ama bugün burada gördüklerimiz karşısında yetkililere bunlarda nedir diye soruyoruz. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne, Kaymakamımıza, AKP İlçe Başkanı İbrahim Gül’e sesleniyorum. Bir kaza durumunda gerçekleşecek can kaybında ve yaralanmada bu sorumluluğun vebalini kim çekebilir? Bu yüzden bir an önce Akarsu Mahallemizin taşıma sorunun çözülmesi gerekiyor. Yoksa burada her hafta gelip konu çözülene kadar bir basın açıklaması yapmak zorunda kalacağız. Biz buradaki sorunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve çözülene kadar köylülerimizin arkasında olacağız.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA