ALİYE’NİN KADIN MONOLOGLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALİYE’NİN KADIN MONOLOGLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI


 

Kadınların, cinsiyetçi yaklaşımlar karşısında zihin yapılarını tuvale aktaran ressam Aliye Altunbilek, ‘Kadın Monologları ve Düzensiz Düşünceler’ adını verdiği 7’inci kişisel resim sergisini Atölye Art Sanat Galerisinde açtı.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitimci ve Ressam Aliye Altunbilek 13 tablodan oluşan ‘Kadın Monologları ve Düzensiz Düşünceler’ isimli 7’inci kişisel resim sergisini Atölye Art Sanat Galerisinde açtı. Katılımın yoğun olduğu sergi açılışına Uluslararası üne sahip ressam Ahmet Yeşil, Ressamlar Lina Nasif, Muazzez Bengisu Kurtuluş, Beşir Şahin, Nihal Şahin, Tansel Alp, MTSO Sanat Galerisi Müdürü Seda Şahbaz,  birçok STK temsilcisi ve sanatsever katıldı. 31 Ekim 2018 tarihine kadar açık olacak serginin hazırlık sürecinden bahseden Altunbilek, kadınların toplumsal hayatta cinsiyetçi yaklaşımlar karşısında yaşadıkları sorunları ve düşünsel yapılarını tuvallere aktarmaya çalıştığını kaydetti. Tablolarında figüratif soyutlamalar işlediğini belirten Altunbilek, “Bu sergi benim kavramsal bir işim oldu. Çünkü Enstalasyon aynı zamanda benim favori işimden biridir. Bu tuvallerde toplumda kadına cinsiyetçi bakış açısından bakarak işlerinde ve günlük yaşamlarına dair düşünce yapılarını, kendi zihinsel çağrışımlarını boya ile anlatmak istedim. Burada aslında bütün kadınların dili olmak istedim. Tuvallere ek olarak 3 yıl boyunca kullandığım beyaz elbisemi düzenledim. Çevremde kadınlar ile yaşadıkları üzerine yaptığımız sohbetlerden aldığımız notları bu elbisemin üzerine yerleştirdik. Bu şekilde aslında mesaj verici çalışmalarla sergilerimi devam ettirmeyi planlıyorum” dedi.

“KORKMAYIN SORUNLAR KARŞISINDA GÜÇLÜ OLUN”
Kadınların, toplumdaki cinsiyetçi yaklaşımlar nedeniyle her an olumlu ya da olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalabildiğini ifade eden Altunbilek, ayrıca kadınlara çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Çalışmalarımda çokta feminist bir yaklaşım benimsemiyorum ama tablolarımın içinde biraz feminizm mesajları yer alıyor. Bu sergimde kadınların zihinsel düşüncelerine ilişkin figüratif soyutlamalar yer alıyor. Kentlerde, köylerde yaşayan tüm kadınlara yaşam şekilleri nasılsa o şekilde kendilerini duyurmalarını ve hissettirmeleri gerektiğine inanıyorum. Korkmadan kendilerini farklı hissetmelerini ve özgüvenli olmalarını sorunlar karşısında daha güçlü direnmelerini istiyorum.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA