“DURUŞMA SALONLARINDA ŞİDDET GÖRÜYOR, TUTUKLANIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DURUŞMA SALONLARINDA ŞİDDET GÖRÜYOR, TUTUKLANIYORUZ”


 

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 12 avukat yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı. Baro’dan yapılan açıklamaya göre tören; Başkan Bilgin Yeşilboğaz, avukatlar, yemin eden avukatların ailesi ve yakınlar

Törende; Mehmet Ali Gündüz, Dilan Adanur, Burçak Coşkun, Saniye Biçici, Hüseyin Kutluhan Yıldız, Muhammed Batuhan Gün, Fatma Yıldız, Cihan Kaya, Ayşe Tan, Kenan Topuoğlu, Deniz Çetinkaya ve Gizem İrem Ata cübbe giyip yemin ederek, avukatlık ruhsatını alıp mesleğe ilk adımı attı.

“ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER VE ANAYASA İHLAL EDİLMEKTEDİR”

Konuşmasında, son yıllarda savunma mesleğine artan baskılara ve meslektaşlarının hukuksuzca tutuklamalarına yönelik tepkisini dile getiren Yeşilboğaz, “Böyle bir günde de sorunlarımızı haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bildiğiniz üzere son yıllarda sistematik bir şekilde savunmaya yönelik saldırılar baskılar artmış, pervasızlık had safhaya çıkmıştır. Savunma yoksa, yargı da yoktur. Yargılamadan avukatın çıkarılması, hukukun çıkarılmasıdır. Biz biliriz ki, hukuk devleti yargı bağımsızlığına ve özgür savunmaya dayanır. Oysa hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, adil yargılanma, savunma dokunulmazlığı, silahların eşitliği gibi uluslararası sözleşmeler ve Anayasa, Avukatlık Kanunu gibi düzenlemelerle güvence altına alınan haklar, her geçen gün, giderek artan bir şekilde, ihlal edilmektedir” diye konuştu.

“HUKUKSUZLUK YAPAN HUKUKÇULAR, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMEKTEN KURTULAMAYACAK”

Yeşilboğaz konuşmasında, “Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı, yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatların, görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımızı, duruşma salonlarında bile şiddet gördüğümüzü, tutuklandığımızı tarihe not düşüyoruz. Öte yandan, tarihe not düştüğümüz başka sözlerimiz de var: Adaleti ve hukuku kişisel değerlendirmelere indirgeyen pervasızlıklardan en çok da yargı zarar görür. Hukuk, adaletsizliğe ve haksızlığa aracı kılınamaz; mahkemeler de buna paravan olamaz. Hukuksuzluk yapan hiçbir hukukçunun da, adalet önünde hesabını vermekten kurtulamayacağını ayrıca hatırlatmak isteriz” ifadesini kullandı.

Konuşmasında avukatsız adalet olmayacağının altını çizen Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Biz avukatlar, tarih boyunca baskılara, keyfiliklere, hukuk tanımazlıklara, yasa bilmezliklere karşı direndik, direneceğiz; susmadık, susmayacağız. Ülkemizde gerçek bir adalet düzeni, gerçek bir hukuk devleti kuruluncaya kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA