İŞ BİLMEZLİK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ BİLMEZLİK!


 

Mersin’de Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen sahil düzenlemesi belediye yönetiminin bile içine sinmedi. Başkan Kocamaz’ın bölgede yeniden düzenlemeye gidileceğini açıklaması, “İş bilmezlik” olarak yorumlandı.

SONER AYDIN / MEHMET NABİ BATUK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 1. Bileşimi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda sahil bandı düzenlemesi gündeme geldi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ömer Karadeniz, daha önce vatandaşların sık sık kullandığı toprak alanın betonlaştırılması sonucu kullanılamadığını söyledi. Belediye Başkanı Kocamaz da vatandaşların sık sık tepkisini çeken düzenlemenin istedikleri gibi olmadığını belirtti.

CHP’Lİ KARADENİZ: “TOPRAK YÜRÜYÜŞ ALANI BETONLAŞTIRILDI”

Büyükşehir Belediyesi tarafından 375 kilometrelik sahil şeridinde başlatılan düzenleme sonucunda şantiyeye dönüşen sahil bandını CHP’li Karadeniz tarafından meclis gündemine taşındı. Toprak alanın daraltılması nedeniyle vatandaşların betonda yürümek zorunda kaldığını dile getiren CHP’li Karadeniz, “Sahil düzenlemesi ile ilgili çalışmalar yapılıyor ama yürüme alanı tamamen betona dönüştürülmüş. Orada vatandaşlarımız yürüyemiyor. Orada çok geniş bir toprak alan vardı ancak düzenlemenin ardından çok küçük bir alan bırakılmış durumda. Mevcut alan üzerinde hiç kimse yürüyemiyor. İnsanlar betonda yürümek zorunda kalıyor. Buranın düzenlemesi ile ilgili bir çalışma olacak mı?” diye sordu.

KOCAMAZ: “DÜZENLEME İSTEDİĞİMİZ GİBİ DEĞİL”

CHP’li Meclis Üyesi Ömer Karadeniz’e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da mevcut düzenlen istedikleri gibi olmadığını söyledi. İleride düzenlemesi yapılan alanın tamamen tartan pist haline getirilebileceğini ifade eden Başkan Kocamaz, “Kocamaz: orada çalışmalar tamamen bitmedi. Yürüyüş alanı eskiye göre çok daha geniş. Evet, beton daha düzgün diye insanlar betonda yürüyor. Ancak orası şu an kabul edilmiş değil. Orada yapılan çalışmanın tam olarak bizim istediğimiz noktada olmadığını söyledim. Belki ileride orayı tamamen tartan pist haline getirmek lazım. Şu anda ihaleye göre öyle yapıyorlar ama bizim istediğimiz gibi değil. Bazı yerlerde çalışmalardan dolayı bordürler bozulmuş durumda. Orayı komple elden geçirecekler” dedi.

“DÖVİZ KURU NEDENİYLE PROJELER DURDU”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise ilçede duran yol yapım çalışmalarından yakındı. Teknecik ve Yeni Yörük Kaş Mahalleleri’ni kapsayan grup yolunun genişletildiğini ancak asfaltının dökülmediğini belirten Başkan Aktan, vatandaşların mağdur olduğunu dile getirdi. Başkan Aktan’a ilk olarak Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel cevap verdi. Gökbel, yolun gündemlerinde olduğunu ancak piyasa şartlarından dolayı kalan 3-4 kilometrelik kısmın önümüzdeki günlerde bitirileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da artan döviz kurundan yakındı. Dövizdeki oynamalardan dolayı belediyeye hizmet veren yüklenicilerin programların yüzde 80’inin kesilmesini istediğini dile getiren Başkan Kocamaz, “Biz bunu çözmek istiyoruz. Yükleniciler bu konuda mağdur oldular. Bizimle anlaştıklarında asfaltın tonunu bin 100 liraya alırken şu anda 4,5-5 bin lira arasında fiyata alıyorlar. Ama mümkün olduğu kadar değişik yerlerden kaynak aktararak bu sıkıntıyı gidermek istiyoruz” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA