AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI


 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ kutlamaları, Mersin’de yapılan törenle başladı.

Bu yıl 8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Amatör Spor Haftası, Mersin Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş ve çelenk sunma programı ile başladı. Bu kapsamda sporcular ve vatandaşlar, Tevfik Sırrı Gür Stadyumundan, Cumhuriyet Meydanı'na kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi bandosu eşiliğinde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

“MERSİN'İ ESKİ GÜNLERİNE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, "Mersinliler olarak şanslı bir ilde yaşıyoruz. 2013 yılında Akdeniz Oyunlarında mükemmel tesisler yapıldı. Elbette bu tesisleri sizlerle beraber dolduracağız. Mersin'i eski günlerine getirmeye çalışacağız. Bu dönem atletizmde, boksta pilot bölge oldu. Mersin'e baktığımız zaman 400'e yakın spor kulübü, 80 bine yakın sporcu, yılda 6 bine yakın organizeye imza atmakta. Bu haftayı çeşitli etkinliklerle dolu dolu yaşamaya çalışacağız" dedi. 
Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan ise, kentte 400 amatör spor kulübünün faaliyet gösterdiğini ve il genelinde toplam 146 bin lisanslı sporcunun olduğunu kaydetti. Yıldızbakan, “Buradan bütün Mersinlileri spor yapmaya davet ediyorum” dedi.
Konuşmaların artından minik sporcular cimnastik gösterisi yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA