DOMATESTE DÜŞÜŞ BEKLENMİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOMATESTE DÜŞÜŞ BEKLENMİYOR


 

Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Güngör, sera mahsulleri çıkana kadar domatesin fiyatının düşmeyeceğini söyledi.

Şehit Atanur Bal Pazaryeri’nde, domatesin tezgahtaki fiyatı 7 liraya kadar çıktı. Salatalığın fiyatı da 3 ile 4 lira arasında değişiyor. Pazara gelen vatandaşlar, özellikle domatesin fiyatını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Tüketicilerden Havva Demir, geçen hafta domatesin 5 lira olduğunu belirterek, “Bu hafta 1 kilo domatesi 7 liradan yiyoruz. 2 haftada nasıl bu kadar yükselebilir. Geçen yıl 1-2 liradan alıyorduk. Seneye 10 lira mı olur 20 lira mı belli değil” dedi. 

Pazarci esnafından Turan Biberci de, geçen hafta 4-5 lira olan domatesin en kötüsünün 5 liradan satıldığını belirterek, "Bu yılki ekonomik sorunlar üreticiyi, pazar esnafını ve tüketiciyi çok fazla etkiledi. Vatandaş daha önce kilo kilo alırken şimdi ise taneyle almaya başladı. Kimisi sadece ürünün fiyatını sormayla yetiniyor” diye konuştu. 
Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Güngör ise domatesin ateşinin sera mahsulleri çıkana kadar düşmeyeceği belirtti. Güngör, “Domates ekimi bu sene yüzde 30 azaldı. Geçen yıl çok ekilen domates fiyatları dibe vurdu. Bu da üreticileri farklı ürünler ekmeye sevk etti. Tarlalarda sezon sonu olması eklenince fiyatlar tavan yaptı. Domates fiyatlarının düşmesi sera mahsulünün çıkmasına bağlı. Domates serada kasım ayı gibi çıkmaya başlar. Bu zamana kadar fiyatlar bu seviyelerde seyreder” dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA