BURHANETTİN KOCAMAZ: “TEHDİT EDİYORLAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BURHANETTİN KOCAMAZ: “TEHDİT EDİYORLAR”


 

Büyükşehir’e aday gösterilmeyen başka partiye geçeceği iddiaları nedeniyle tehdit aldığını söyleyerek, “Mersin sevdalıları bir çözüm yolu bulunması gerektiği şeklinde bize baskı yapıyor, sıkıştırıyor, sabırsızlanıyor” mesajı verdi.

MHP’nin Mersin’de Büyükşehir belediye başkan adayı olarak Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı göstermesi ile mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve partisi arasında yaşanan gerilim tırmanıyor.

Sık sık konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak partisine seslenen Kocamaz’dan son olarak; “Sabır taşı çatlıyor” mesajı geldi. 

“TEHDİT ALIYORUM”
Kocamaz, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili hemen her gün ortaya yeni yeni iddialar atılarak, adeta aday totosu oynandığını söyleyerek, “Mersin’de partimiz ile ilgili son durum değerlendirildiğinde de şahsıma yönelik gerek vatandaşlarımız, gerekse de sivil toplum örgütlerinden, muhtarlarımızdan, sosyal medya ya da basından çok fazla sorularla karşılaşıyoruz. Öncelikle ve özellikle muhtarlarımız ile her köken, her inanç, her siyasi parti ve Mersin’in her bölgesinden, her ilçesinden, her kesimden vatandaşlarımızın şahsıma yönelik ilgileri, sahiplenmeleri, şahsımızı Mersin ve Mersin’in geleceği adına olumlu değerlendirmelerinden dolayı hepsine saygılarımı sunuyor ve teşekkürler ediyorum.
Ancak özellikle sosyal medyada ya da bazı ajanslarda şahsımın değişik siyasi partilerle ya da liderlerle görüştüğü şeklinde haberler yayınlanmakta, bu haberlerle ilgili de bir kısım vatandaşlardan olumlu tepkiler gelirken, bir kısım vatandaşlardan özellikle de kendi partililerimizden hakaretamiz ifadelerle saldırılar hatta tehditler de almaktayız. Hatta bazı partililer daha da ileri giderek ‘ayağını denk al!’, ‘yeni dosyalar açılabilir!’ hatta ‘seçimden önce görevden alınabilirsin! Aytaç Durak’ın sonunu aklından çıkartma!’ gibi ne bir ülkücüye, ne bir insana, ne insanlığa, ne insafa, ne vicdana yakışmayacak ifadeler ve tehditler savurmakta. Yine bazı yöneticilerin hakkımda bazı araştırmalar yaptığı, raporlar hazırladığı ve bir kumpas hazırlığı içerisinde olduğu duyumlarıyla da yapılabilecek bir hamle içinde zemin oluşturulmaya çalışıldığından bahsedilmektedir” dedi.

İSİM VERMEDEN TUNA’YA YÜKLENDİ
Yıllardır üzerine oynanan oyunlar ve kumpaslarla mücadele ettiğinin de altını çizen Başkan Kocamaz, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bize zor gelen ve bizi yaralayan şey yıllarca bizimle yol arkadaşlığı yapan, bizimle yürüyen, yaptıklarımızla düne kadar övünen, gurur duyduğunu söyleyen insanların bu tür adap ve edep sınırlarını aşan, insanlık ve vicdan sınırlarını zorlayan, gözü dönmüş ifadelerle şahsımıza yönelik saldırıları da bulunmaları, adeta aba altından sopa göstermeleridir.
Her zaman söyledim bir kez daha söylüyorum: Kocamaz’ın Allah'tan başka hiç kimseye veremeyeceği bir hesabı olmamıştır, şimdi de yoktur. Ha şunu söyleyeyim; Allah’tan korkmuyorsanız herkese her türlü tezviratı yapabilir, iftirayı atabilir, gıybet ve dedikoduyu çıkartabilirsiniz! Bu tür çamur at izi kalsın mantıklı davranışları Tarsus’tan bu yana defalarca yaşadık. Bu davranışların en son örneği de tek başımıza mücadele ettiğimiz, 15 Temmuz kanlı ve hain FETÖ darbe girişimi sonrası Belediyemize kurulan kumpas, yaşanan mağduriyetler ve en sonunda arkadaşlarımızın bağımsız Türk yargısı tarafından suçsuz bulunması ve berat etmiş olmasıdır.

“BANA KUMPAS KURANLAR YARGI ÖNÜNDE”
Bu kumpası kuranlar (kriptolar) şu an yargı önündedir. Bildiğiniz gibi bir hafta önce kalp sağlığımla ilgili çok önemli bir operasyon geçirdim. Bu vesileyle bizi tanıyan ya da tanımayan ancak merak edip arayan, dua eden, mesajları ile moral veren, destekleyen tüm dost ve hemşehrilerime teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Buradan tüm kamuoyuna belirtmek isterim ki bir hafta önce yapılan operasyondan bu yana yaşadığım rahatsızlık nedeniyle kendi Partim dışındaki diğer siyasi partilerin(hdp hariç) üst düzey yöneticilerinden nezaket gösterip şahsımı arayarak “Geçmiş Olsun” dileklerini iletenler olmuştur. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak bu telefon görüşmelerinde ve şu ana kadar hiç bir üst düzey yönetici ile yerel seçime yönelik aramızda herhangi bir konuşma geçmemiştir. Durum böyle iken adeta gaipten haber almışcasına asılsız haberlerle insanlarımızın kafasını karıştıran ve bunu da habercilik zanneden kişi ya da kurumları kınıyor, en hafif ifadeyle nezakete, doğru ve dürüst haber yapmaya davet ediyorum.

VEFA BİR İNSANLIK GÖREVİDİR, PARTİCİLİK YA DA SİYASET DE DAHİL HERŞEYDEN ÖNCE GELİR!
Değerli hemşehrilerim şunu da hepimiz biliyoruz ki; ‘Bizim bildiğimiz ve mensubu olmakla şeref duyduğumuz Türk Milletinin değerleri, örf adet, gelenek ve göreneklerine ve uygulamalarımıza göre vefa bir insanlık görevidir, particilik ya da siyaset de dahil herşeyden önce gelir!.
Yaklaşık bir aylık yaşanan süreçte partili partisiz tüm hemşehrilerimiz, şahsıma karşı saygı ve sempati duyanlar, yapılan hizmetleri takdir edip dualar edenler, hizmetlerin devamını bekleyenler, kısaca tüm Mersin Sevdalıları bir çözüm yolu bulunması gerektiği şeklinde bize baskı yapıyor, sıkıştırıyor, sabırsızlanıyor, biz sabır sabır dedikçe de sabır taşlarının artık çatladığını ifade ediyorlar. Dolayısı ile bunca yıllık özveri, mücadele ve emeğe, halkla bütünleşmeye karşın yaşadığımız süreci kabullenemediklerini, karşılaştığımız durumu hak etmediğimizi düşünüyorlar. Değerli dostlar, bizler bir gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla bizler bir an da öfkemize teslim olup, etraflıca düşünmeden, değerlendirmeden, mantık süzgecinden geçirmeden herhangi bir şekilde fevri hareket içerisine giremeyiz. Bu nedenle hep birlikte bir müddet daha sabır, sabır, sabır diyerek beklemeye devam edeceğiz!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA