MERSİN’E YENİ MERKEZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’E YENİ MERKEZ!


 

Mersin’de “Kamu Sanayi İşbirliği Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda Vali Su’dan, “Şehrimizde, yeni bir bilim merkezi ve inovasyon ve tasarım merkezi kurmayı hedefliyoruz” müjdesi geldi.

GİZEM EKİCİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen Kamu Sanayi Üniversite İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu 11. Koordinasyon Toplantısı ve Bölgesel İnovasyon Ekosisteminin Güçlendirilmesi Çalıştayı açılış töreni ile başladı.
MEÜ’den yapılan açıklamaya göre; Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezindeki açılış törenine; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay,  Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Şahin, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ile 26 farklı kalkınma ajansının yetkilileri, KÜSİ il temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

“TEKNOLOJİYE AYAK UYDURALIM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, dünyada hızla gelişen ve dönüşen teknolojiye ayak uydurulması gerektiğinden bahsederek; “Sürekli gelişen ve baş döndürücü bir hız ile ilerleyen teknolojiyi bizim de yakalamamız gerekiyor. Aksi takdirde dünyanın gelişmiş ülkelerinden geride kalmamız kaçınılmaz bir durum olur. Bunun için de, üniversitelerimiz ile sanayicilerimizi daha çok bir araya getirmeliyiz.’’ dedi.

“MERSİN’E YENİ BİLİM, İNOVASYON VE TASARIM MERKEZİ”
Mersin’de gerçekleştirilen teknoloji ve Ar-Ge projelerinden de bahseden Vali Su; “Şehrimizde, yeni bir bilim merkezi ve inovasyon ve tasarım merkezi kurmayı hedefliyoruz. Genç girişimcilik merkezimizi yakın zamanda üniversitemiz yerleşkesinde açtık. Yine üniversitemiz içerisinde yer alan Teknopark’ı medikal alanında da hizmet vermesini sağlayacak şekilde büyüteceğiz. Eski zeytinyağı fabrikasını, bir bilim ve sanayi müzesi haline getireceğiz. Bu vesileyle etkinliğe katılım sağlayan tüm katılımcılara, organizasyonda emeği geçen herkese  teşekkürlerimi iletiyor, bu etkinliğinin sonuçlarının Mersin’imiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ KAÇINILMAZ”
KÜSİ’nin ülkemizdeki Ar-Ge çalışmalarına yaptığı katkıdan bahseden MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise; “KÜSİ ile üniversite ve sanayi bir araya geliyor. Her iki paydaş, birbirinden faydalanıp ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Bu da ülkemiz açsında oldukça önemli. Diğer etkinliklerden farklı olarak 26 kalkınma ajansı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikteki amacımız ise, Ar-Ge’yi daha ileri düzeye getirmek ve üretime dönüştürebilmek. Üniversite ve sanayi işbirliğinin kaçınılmaz olduğu günümüzde, bu etkinliğin verimli geçmesini, sonuçlarının ise şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Teknolojiyi geliştirmeden, katma değerli ürünler üretmeden ülkemizin gelişmeyeceğini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit ise;  ‘’Üniversiteler, bilim ve sanayi merkezleri ve sanayicilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Başarının kolektif bir akıl ile geldiğine inanan birisi olarak, doğru bir koordinasyon ile bu paydaşları bir araya getirdiğimizde hem teknolojimizi geliştirip hem de katma değerli ürünler üretebilecek duruma geleceğimize inanıyorum.’’ dedi.
Ülkemizdeki Ar-Ge sorunlarının belirlenip, çözüme kavuşturulmasının hedeflendiği ve iki gün boyunca, 300’e yakın katılımcının yer aldığı farklı oturum ve çalıştayların gerçekleştirileceği etkinlik sonucunda sonuç bildirgesi yayınlanacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA