KİŞİYE ÖZEL AF MI GELİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİŞİYE ÖZEL AF MI GELİYOR?


 

CHP’li vekil Ali Mahir Başarır, MHP’nin meclise sunduğu af teklifinin kişiye özel bir teklif olduğunu öne sürdü.

Haber Merkezi

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, son günlerde sık sık tartışılan ve MHP tarafından meclise sunulan af teklifine dair mecliste basın açıklaması yaptı. Söz konusu teklifin meclise sunulması ile yüz binlerce aile umutlandığını dile getiren Başarır, teklifin kişiye özel değil mağdur olan kişileri kapsaması gerektiğini söyledi. 

AF TEKLİFİ ALAATTİN ÇAKICI İÇİN Mİ GETİRİLİYOR?
Mağdur olan hükümlü ve tutukluları kapsayacak bir af teklifinin tartışılabilir olduğunu dile getiren CHP’li Başarır, “Af Kanunu Teklifinin bir mantığı, gerçek bir kitlesi sembolü olmalıdır. Bu sembol cezaevindeki anne olabilir. Onun cezaevinde büyütmek zorunda kaldığı çocuğu olabilir. Çek kanununda, icra kanunundan olanlar olabilir ama bir af kanunu sembolü organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı olamaz. Bu teklifi meclise MHP getirdi. Teklifin mimarı ise MHP İstanbul Milletvekili Fethi Yıldız. Buradan Fethi Yıldız’a şu soruyu sormak istiyorum: Kendisi uzun zaman Alaattin Çakıcı’nın avukatlığını yapmış mıdır? Ceza evinde ne zamandan beri görüşüyorlar, kaç kere görüştüler? Eğer Fethi Yıldız, Alaattin Çakıcı’nın avukatı ise bu vahim bir durumdur. Hem meclis adına, hem hukukumuz adına hem de bu af yasasını bekleyen masum binlerce insan adına. Bunlar aydınlatılmalı, kamuoyuna anlatılmalı. Eğer gerçekten bir af yasası çıkartılacaksa geniş tabanlı uzlaşı ile mağdurları anayasanın eşitlik ilkesine uygun olmalı. Kişiye özel hem de mafya liderine özel çıkartılacak af Türkiye’yi dünya kamuoyunda küçük düşürecektir. Buradan çıkan bir sonuç var. Çakıcı için affın gündeme gelmesi, İçişleri Bakanı’nın Mehmet Ağar’la ilişkileri, hatta oğlunun Elazığ’dan milletvekili seçilmesi, devletin FETÖ’den sonra özellikle 1990’lardaki Susurluk ruhunu mu ortaya çıkartmaya çalışıyor?  Özelikle 1990’larda devlet-mafya ilişkisi, faili meçhul cinayetler, etkin polis devleti göz önünde bulundurulduğunda bu afla birlikte çetelere özgürlük ve Susurluk ruhunun yeniden hortlatılmaya çalışıldığını görüyoruz. Sayın Ahmet Davutoğlu, AKP İktidarı giderse Beyaz Toroslar geri gelir demişti ama görüyoruz ki AKP-MHP aracılığıyla daha iktidarda iken Beyaz Toroslar’ı dolaştırmaya devam ediyor. AKP sürekli devleti birilerine teslim etme derdinde. Düne kadar bu derin yapı FETÖ’ydü, bundan sonra Susurluk ruhuna bırakmayı planlıyorlar. AKP hükümeti devleti teslim edecekse devleti Mustafa Kemal’in çocuklarına teslim etmeli” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA