DİN GÖREVLİLERİNE PRENSİP UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DİN GÖREVLİLERİNE PRENSİP UYARISI!


 

Mersin’de, “Din Hizmetine Adanmış Gönüller” teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen konferansta Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya Mersinlilerle bir araya geldi.

GİZEM EKİCİ

Mersin İl Müftülüğü tarafından Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa; Akdeniz İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya, Mersin Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Milli Eğitim İl Müdürü Adem Koca, Sağlık İl Müdürü Sinan Bahçacı, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşan, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösteriminden sonra açış konuşması yapan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yıl, “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temasıyla düzenleneceğini ve toplumda farkındalık gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.
Kondi, “Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle toplumumuza cami ve din görevlisi hakkında yeni bir bakış ve anlayış kazandırılmaya çalışılmaktadır. Amacımız, gayemiz doğru bilgiyi doğru kaynaktan insanlarımıza aktarabilmek ve insanlarımızı Allah’ın evlerinde Kur’anla ve doğru bilgi ile buluşturabilmektir. Bu bakışı, hayatını şehrin manevi hayatına adamış değerli din gönüllüsü kardeşlerimle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının kısaca kuruluş aşamasını anlatarak konuşmasına başlayan emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya da, “Bu görevin ifası bir takım prensiplere dayanır. Gayret ister, azim ve cesaret ister, fedakarlık ister. Görevin mahiyetini bilerek usulüne uygun olarak yerine getirilmesi istenir. Gelişi güzel bir hizmet olmaz. Bunun adına da din hizmeti denir. Her geçen gün bizim bu hizmetimize ihtiyaç ve lüzum artarak devam ediyor. Çünkü toplumu din konusunda aydınlatma görevi bizim kurumun dışında bir kurma, kuruluşa verilmiş değildir. Bu hizmetin bizlere verilmesinden dolayı ne kadar şükretsek azdır” dedi.
Din hizmetleri dünyada yapılması bakımından en zor hizmetlerin başında gelir. Bu hizmetin önünde çok engeller var diyen Altunkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bizler bu engelleri, badireleri aşmamız gerekir. Çünkü Allah Rasulü buyuruyor ki, ‘Amellerin en faziletlisi zor olanıdır, zorluklarla yapılanıdır’. Buna inandığımız, gönül verdiğimiz için bu zorlukları samimiyetimizle, gayretlerimizle aşıyoruz. Allah’ta yardımını, vuslatını lütfediyor bu hizmetler devam ediyor. Allah Resul’ünün varisleri olarak din hizmetlerini ifa ederken bazı kurallara uymamız gerekiyor. Din hizmetini ibadet anlayışı ile yapacağız. Namaz nasıl bir ibadet ise oruç tutmak nasıl bir ibadet ise Allah’ı anlatmak, Peygamberi anlatmak, namazı anlatmak, helali haramı anlatmak, doğruyu eğriyi anlatmakta aynı şekilde ibadettir. Bu hizmeti yaparken bu anlayışla yapmamız lazım. Bizim gayemiz Yüce Allah’a, onun dinine ve necip milletimize hizmettir”.
Konuşmasının devamında Altunkaya deneyimlerini din görevlileri ile paylaştı.
Programın sonunda Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi günün anısına Mehmet Altunkaya’ya çiçek ve plaket takdim etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA