MDOB PERDELERİNİ ‘YANSIMALAR’ İLE AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MDOB PERDELERİNİ ‘YANSIMALAR’ İLE AÇTI


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2018-2019 sanat sezonuna "Sahneden Yansımalar" etkinliği ile ‘Merhaba’ dedi.

MDOB Kültür Merkezi'nde sahnelenen etkinlikle yeni sezona başladı. Orkestra şefliğini Serdar Yalçın, rejisörlüğünü Kenan Korbek, koro şefliğini Anıl Aydın, koreografisini Serbülent Biçer ve Kürşat Kılıç'ın üstlendiği "Sahneden Yansımalar", aralarında Pyotr İlyiç Çaykovski, Jacques Offenbach ve Giuseppe Verdi'nin de olduğu dünyaca ünlü bestecilerin eserlerinin koro, aryalar ve bale bölümlerinden oluşan bir repertuvarı izleyicilere sundu. 

Etkinliğin solistliğini ise Bengi İspir Özdülger (soprano), Işıl Azaz (soprano), Funda Uyanık (soprano), Gülden Vurandemir (mezzo soprano), Bülent Bezdüz (tenor), Hakan Bölükbaşı (tenor), Andrei Yevtushenko (bariton), Faik Mansuroğlu (bariton), Hasan Berk (bas) ve Kıvanç Uğraşbul (bas) yaptı. 

ÜNİVERSİTELİLER YANSIMALAR İLE BULUŞACAK 
Öte yandan Mersin Üniversitesi Radyosu’nda Öğretim Görevlisi olan Derya Özcan tarafından hazırlanan 'Gündem' programına konuk olan MDOB Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Bengi İspir Özdülger de, MDOB’un bu yılki açılış etkinliği olan 'Sahneden Yansımalar’ın 4 Ekim'de de MEÜ’de sahneleneceğini söyledi. 
Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’de kurulan dördüncü opera olduğunu kaydeden Özdülger, "Türkiye’de kurulan ilk operalardan birisinin Mersin’de olması, Mersin halkının sanata ve sanatçıya verdiği önemi gösteriyor. Geride kalan 26 yıl dolu dolu ve başarılı geçti. Bunda Mersin halkının çok büyük katkısı var. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi. 

“AMACIMIZ SANATI EN ÜCRA NOKTALARA KADAR TAŞIMAK”
Gelecekteki programları için de güzel bir repertuar hazırladıklarını belirten Özdülger, Hamlet Balesi, Türkünağme, Yunus Emre Oratoryosu gibi birçok etkinliği önümüzdeki dönemde Mersinli sanatseverler ile buluşturmayı hedeflediklerini aktardı. Sadece şehir merkezlerinde gösteriler yapmadıklarını ifade eden Özdülger, "Amacımız, sanatı en ücra noktalara kadar taşımak. Köylerimize giderek, burada varsa oluşan önyargıları kırmak ve oralarda yaşayan insanlarımıza sanatı götürmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Aynı şekilde çocuklara da çok büyük önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim gelecekteki potansiyel izleyicilerimiz" diye konuştu. 
Özdülger, MDOB’nin bu yılki açılış etkinliği olan 'Sahneden Yansımalar' ilk olarak 2 Ekim'de Mersin Kültür Merkezi’nde, ardından da 4 Ekim'de de MEÜ Amfi Tiyatro Sahnesine ücretsiz olarak taşınacağını söyledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA