GÖKSU NEHRİ FİZİBİLİTE RAPORU ONAYLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖKSU NEHRİ FİZİBİLİTE RAPORU ONAYLANDI


 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 2014 yılında çalışmalarına başladıkları “Göksu Nehri Taşkın Islah ve Yatak Düzenlemesi İşi ”ne ilişkin hazırlanan fizibilite raporunun onaylandığını açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yıllardır sanayi atıklarının kirliliği, evsel atıklar, kentin yukarısında yer alan bazı köylerin fosseptik atıkları, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının kaçak bağlantıları sonucu adeta açık bir kanalizasyon ve kıyı kenarları çöplük haline gelen Göksu Nehri, Silifke Belediyesi’nin adımlarını attığı projelerle bambaşka bir güzelliğe kavuşacak.
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut yaptığı açıklamasında, ‘Göksu Nehri Taşkın Islah ve Yatak Düzenlemesi İşi ”ne ilişkin hazırlanan fizibilite raporu ve projesi, Belediyemizin sorumluluğunda ve DSİ 62. Şube Müdürlüğü’nün bilgisi ve kontrolünde yapılması kaydı ile DSİ Genel Müdürlüğü’nce onaylanmış olup, uygulama projelerinin bir yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. 
Söz konusu proje ile Silifke şehir merkezi, en yüksek taşkın riskine karşı korunmakla kalmayacak, bu düzenleme sonrasında nehrin her iki yakasında Göksu ve Silifke’nin güzelliklerine güzellik katacak, Silifke’nin kalkınmasına katkı sunacak, emsalsiz rekreasyon alanları da şehrimize kazandırılmış olacaktır.
Göksu Nehri üzerinde hayata geçireceğimiz proje ile her biri kendine özgü tasarıma sahip olan yeni taşıt ve yaya köprüleri yer alacak olup, bunların yanı sıra, şık görünümleri ile örnek gösterilebilecek, bir çalışma olacaktır.
Proje kapsamında Göksu Nehri’nin temizlenmesine ve afet riskinin azaltılmasına yönelik büyük ölçekli düzenlemeler yapılırken, içinden nehir geçen dünyanın gelişmiş kentlerinde olduğu gibi Silifke’de de bu yönde düzenlemeler ve çalışmalar başlatılacaktır. Böyle büyük ve önemli bir projeyi hayata geçirmek için bütün heyecanımızla çalışıyor, ilçe halkımızı projenin adım adım hayata geçmesiyle bilgilendireceğimizi belirtmek istiyorum’ dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA