YEM FİYATLARINA YÜZDE 80 ZAMMA TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEM FİYATLARINA YÜZDE 80 ZAMMA TEPKİ!


 

Hayvan yemlerine yapılan yüzde 80 zam üreticileri ayaklandırdı. Zamların çoğunun keyfi olarak yapıldığını söyleyen Mersin Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sakallı, söz konusu işletmelerin derhal ilgili kurumlara bildirilmesi çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Dövizdeki dalgalanmayı fırsat bilen bazı yem üreticileri, ürünlere yüzde 80’nin altında olmayacak şekilde zam yaptı. Son zamlarla birlikte 22 lira olan kepeğin fiyatı 40 liraya, 65 lira olan süt yeminin fiyatı 85 liraya, 60 lira olan kırık arpanın fiyatı 78 liraya, 360 lira olan samanın fiyatı 600 liraya, 45 lira olan besi yeminin fiyatı 85 liraya, 50 lira olan küçükbaş yemlerinin fiyatı 95 liraya ve 65 lira olan kanatlı hayvan yem fiyatları 100 liraya çıktı. Yem fiyatları bir anda neredeyse iki katına çıkarken, ziraatçılar ve hayvan üreticileri keyfi zamlara karşı savaş başlattı. Hayvan üreticilerine, tüketiciye çağrıda bulunan Mersin Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sakallı, keyfi zam yapan işletmelerin derhal kendilerine ve gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğüne bildirilmesini istedi. Yem fiyatlarının kabul edilemez bir şekilde arttığına dikkat çeken Sakallı, “Zam oranlarına baktığımızda yüzde 80’in altında zam yapılmadığını görüyoruz. Yem fiyatlarındaki artış yakında et fiyatlarına da sıçrayacaktır. Bu olduğunda tüketicilerin durumu daha kötü olacak. Çünkü üretimden tüketime bağlantılı bir süreç var” dedi. 

“ZAMLARIN KONTROL ALTINA ALINMASI LAZIM”
Keyfi zamların yerli üretime büyük zararlar vereceği uyarısı yapan Sakallı, “Hayvan üreticilerinin girdi maliyetlerinin bir an önce düşürülmesi lazım. Bu destek ile olabilir, üretici ile tüketici arasındaki dengeyi kurarak da olabilir. Ama devletimizin bu yem fiyatlarının keyfi artışı ile ilgili olarak bir an önce kalıcı önlemler alması lazım. Yoksa üreticiler bu işin içinden çıkamaz duruma gelecektir. Ayrıca sadece hayvancılık sektörü değil tüm sektörlerde bu zamlardan dolayı bir çöküş var. Devletimizin bir an önce üretici ile tüketici arasındaki dengeyi sağlaması gerekiyor. Ayrıca ürünlerde keyfi zamlar görülüyorsa üreticilerimizin ve vatandaşımız derhal durumu il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine şikâyet etsinler. Çünkü bazı şeylerin de kontrol altına alınması lazım. Hayvan üreticilerimiz de tüketicilerimizde keyfi yapılan zamlara karşı bize de şikâyetlerini iletebilirler. Biz gerekli tüm kurumlarla bu sorunları paylaşıyoruz. Kent kamuoyuna da üretici ve tüketici arasındaki bu fırsatçı şahıslara dikkat etmeleri gerektiği çağrısı yapıyorum. Bu tarz olaylarla karşılaşırlarsa zaman kaybetmeden ilgili müdürlükleri bilgilendirmelerini istiyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA