“ROTARY ANLATILMAZ YAŞANIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ROTARY ANLATILMAZ YAŞANIR”


 

Yaptıkları sosyal sorumluluk, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile sık sık gündeme gelen Rotary’ler, ‘insanlık için’ çalışacak yeni üyelerini bekliyor!

Mehmet Nabi Batuk

Dünyada iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda çalışan iş ve meslek sahibi kişilerin bir araya geldiği gönüllü bir kuruluş olan Uluslararası Rotary’nin, 2430’uncu Bölge 2018-2019 Dönem Guvernörü Nuri Altan Arslan, Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü tarafından gerçekleştirilen bir dizi etkinliğe katılmak için Mersin’e geldi. 
Çocuklara iş güvenliği farkındalığı oluşturmak amacıyla İleri Ortaokulu’nda gerçekleştirilen iş güvenliği seminerine katılan Arslan, daha sonra aynı okulda gerçekleştirilen tadilat ve yenileme çalışmalarını inceledi. 

“DÜNYANIN ÇOK DAHA FAZLA YAŞANILABİLİR BİR YER OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İki yüzden fazla coğrafyada, 35 binden fazla kulüpte 1,2 milyondan fazla üyesi ile dünyanın çok daha fazla yaşanılabilir bir yer olması için çalıştıklarını aktaran Arslan, kulübün yaşama geçirdiği proje ve etkinliklerde, öncelikli olarak; barış ve anlaşmazlıkların çözümü, kadın ve çocuk sağlığı, çevre ve temiz su, hastalıklarla mücadele, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma alanlarına odaklandığını bildirdi.
Tüm dünyada faaliyet gösteren Uluslararası Rotary’nin, toplumun temel unsuru olan insana dokunabilmek, projelerini toplumsal ihtiyaçlara göre belirlemek ve uygulamak amacı ile farklı bölgeler oluşturduğunu aktaran Arslan, “Ülkemizde Rotary kulüpleri üç ayrı bölgede toplanmaktadır. 2430. bölge bu bölgelerin coğrafi olarak en büyüğü ve çok uluslu olanıdır” dedi.
Birleşmiş Milletler’in 17 kalkınma hedefinden 6’sında faaliyet gösterdiklerini ifade eden Arslan, “Rotary çok fazla anlatılmaz yaşanır diyoruz. Bu yüzden ilgi duyanları biz rotary ile birlikte yaşamaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. 

“EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Eğitim ile ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerinin altını çizen Arslan, “Örneğin kolaylaştırılmış okuma yazma eğitimleri ile ilgili bir çalışmamız var. Burada Birleşmiş Milletlerin 17 kalkınma hedefinden 6’sında faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Bunlardan sayacak olursak anne ve çocuk sağlığı, hastalıklarla mücadele, temel eğitimde okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma, barış ve anlaşmazlıkların çözümü, temizlik ve hijyen gibi tüm bu konularda bu kulüplerimiz yurdun 4 bir tarafında çeşitli projelerle bu konularda fikirleri oluşturuyorlar ve uyguluyorlar. Zaman zaman fiziksel projeler yaparken zaman zaman fikri projeler yapıyoruz. Eğitim alanında özellikle temel okuryazarlık alanında birçok bölgede aynı projeyi gerçekleştirebiliyoruz” dedi. 

KANSER HASTALIĞI İLE MÜCADELEDE BİLİNÇ ARTTIRILMALI
Özellikle hastalıklarla mücadele çalışmalarının temel proje konularından olduğunu kaydeden Arslan, “Erken tanı kanserden korunma yöntemlerinden bir tanesidir. Çünkü kanser hücreleri ilerlediği vakit, çözüm üretmek epey güç oluyor. Özellikle meme kanseri konusunda kadınlarımızı bilgilendirip bu konuda önlem almaları hususunda çalışmalar yapıyoruz.  Bu noktada en başarılı olduğumuz nokta çocuk felci ile mücadeledir. Bundan 30 sene önce 1938 yılında Rotary’nin Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF ile başlattığı bir çalışma bugün neredeyse sonlanmak üzere. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre çocuk felci hastalığının sonlanması için sadece iki ülkede 13 vaka kaldı. Türkiye’de 2000’li yılların başında Polio Virüsü’nden arındırılmış bir ülke haline geldi” diye konuştu.

“SEPSİS HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKMEK GEREK”
En büyük gelecek planları arasında çocuk felci virüsünü dünyadan yok etmek olduğunu da kaydeden Arslan, Sepsis Hastalığı ile mücadelede  de bilinç oluşturma çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Arslan, “Mor Menekşeler adı altında genç kızlarımızın spor ve sanat ile ilgilenmesini teşvik için kulüplerimizin yaptığı çalışmalar var. Bununla birlikte akran rehberliği konusunda Koç Üniversitesi ile beraber bir çalışmamız olacak. Bu çalışmalar kapsamında üniversitelerdeki sosyal ve kültürel bakımdan farklılık gösteren öğrencilerin biribiri ile kaynaşması ve ortak bir frekansa ulaşabilmeleri için yaptığımız bir çalışmadır.  1 Temmuz’dan itibaren bu projelere başladık. Üniversitelerdeki eğitim döneminin başlamasıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz”.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA