YENİ TEHLİKE ‘ANAMUR BURNU’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ TEHLİKE ‘ANAMUR BURNU’


 

Anamur Burnu açıklarında yapılması planlanan 5 yeni balık çiftliği projesi için İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplanacak.

SONER AYDIN

Silifke Dana Adası açıklarında kurulacak olan 12 adet balık çiftliğinin ÇED raporunun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından yeterli bulunmasının ardından Anamur İlçesi’ne bağlı Anamur Burnu açıklarında 5 yeni proje için İDK toplantısı gerçekleştirileceği duyuruldu.

5 ŞİRKET 7 TESİS KURACAK

Bölgede; MM Marin İnş. Tur. Denizcilik Su, Çamlı Yem Besicilik San. ve Tic. A.Ş., Gümüşdoğa Su Ürn. Üretimi İhracat ve Ticaret A.Ş., Abalıoğlu Yem Soya ve Teks. San. A.Ş. ile Polatlar Deniz Ürünleri Pet. Tur. Nak. Buz San. ve Tic. Ltd. Şti. bölgede 7 farklı tesis kuracak.

12 MİLYON TON ÜRETİM YAPILACAK

Anamur Burnu açıklarında kurulacak projelerde yaklaşık 12 milyon ton çipura ve levrek türü balıklar üretimi yapılacak. Proje alanı, deniz yüzeyi olduğundan mülkiyeti devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra Mersin İl Tarım ve Orman

Müdürlüğü’nden kiralama yapılacak. Kiralama yapılacak projelerin toplam bedeli ise 120 milyon TL.

SİLİFKE’DE SON AŞAMAYA GİRİLDİ

Mersin’in Silifke İlçesi, Akdere Mahallesi Dana Adası Mevkii açıklarında tepkilere rağmen kurulması planlanan balık çiftliklerinde son aşamaya gelindi.  Tarihi Dana Adası çevresinde yapılması planlanan 4 ayrı proje için hazırlanan ve son şekli verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulundu ve nihai kabul edildi. ÇED raporlarının kabul edilmesinin ardından Gündoğdu Su Ürünleri Üretim Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti., Süleyman Yıldızhan, Apaz Su Ürünleri Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti., Bensu Su Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. bölgede faaliyete başlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA