AKŞENER: MERSİN’İ YÜZDE 100 ALACAĞIZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKŞENER: MERSİN’İ YÜZDE 100 ALACAĞIZ


 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesini yerel seçimde yüzde 100 kazanacaklarını söyledi.

Haber Merkezi

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya köşe yazısında, İYİ Parti lideri Akşener'le yaptığı sohbeti yazdı. Sarıkaya, CHP ile İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin sorusunu Akşener'in ‘Hayır' diye kestirip atmadığını ama ‘Evet' de demediğini söyledi. Akşener konuyla ilgili, "Yerel seçimlerin kendi özelliği vardır, her siyasi parti tabanı çatıdaki dayatmaya karşı çıkar. Zaten yerel seçimin yasal bir zemini yok. Ama taban tavanları zorlar. Bunu bir ittifak olarak görmüyorum. İşbirliği dediğimiz noktayı ‘Evet' veya ‘Hayır' anlamında taban zorlar. İşbirliğini taban belirler. Ona da karşı koymamız zor olur…" diye konuştu.

CHP ile konuyu ele almadıklarını de belirten Akşener ‘bugün için tek başına girecekmiş gibi çalıştıklarını' da söylemiş. Diken'in aktardığına göre Sarıkaya, Akşener'in yerel seçim tahminlerini ise yazısında şöyle aktardı: "Kazanacaklarına kesin gözüyle baktığı il olup olmadığını, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyük kentlerde nasıl bir yol haritası izleyeceklerini de sordum. Akşener aynı netlikte yanıt verdi: "İkisi de olabilir. Görebildiğim şey şu; İstanbul, Ankara İzmir, bir ölçüde Eskişehir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana, Mersin çok önemli. Bu şehirlerin tamamı referandumda 'Hayır' oyu verdi. Bunları alabilme imkanımız var… Ama Manisa ve Mersin'i yüzde 100 biz alacağız.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA