TOBB NEFES KREDISI BAŞVURULARI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOBB NEFES KREDISI BAŞVURULARI BAŞLADI


 

Finansmana erişimde sıkıntı yaşayan KOBİ’ler için TOBB ve oda ve borsaların mevduatlarını üyelerine kredi olarak kullandırması yoluyla hayata geçirilen Nefes Kredisi başvuruları 20 Eylül’de başladı.

Mersin Deniz Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, KOBİ’ler aylık yüzde 1,85 faiz oranı ve 18 ay vadeyle Nefes Kredisi’nden faydalanabilecek. 

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk kez 2016 yılında başlatılan Nefes Kredisi’nde 3. dönem başladı. Bakanlık Nefes Kredisi uygulaması ile daha önce piyasaya toplam 12,5 milyar kredi imkanı sunmuştu. Reel sektör temsilcilerini son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden korumak amacıyla çalışma başlattıklarını açıklayan bakanlığın, yeni dönemde Nefes Kredisi projesinde yer alacak bankalarla yaptığı müzakereler sonucunda kredi şartları belirlendi. 
Buna göre Nefes Kredisi’nde brüt faiz oranı aylık 1.85 olarak belirlendi. Nefes Kredisi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olarak toplam 18 ay vadeli olacak. 
Başvuru sahipleri kredi ile ilgili KGF (Kredi Garanti Fonu)'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında kredi kullandıkları bankalara herhangi bir masraf ve komisyon ödemeyecekler. 
Söz konusu uygulama kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından Ziraat Bankası İstasyon Şubesi ve Yapı Kredi Bankası Mersin Şubesi nezdinde 18 ay vadeli hesap açıldı. MDTO üyeleri Odadan ücretsiz olarak temin edecekleri "KOBİ Destek (Nefes) Kredisi
Başvurusu içindir" ibareli faaliyet belgesi ile ilgili banka şubesine müracaat edebilecek. Başvuruları 20 Eylül tarihinde başlayan kredinin üst limiti 200 bin lira olacak. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA