“GÖZÜMÜZ ARKADA KALMAYACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GÖZÜMÜZ ARKADA KALMAYACAK”


 

Silifke’de stajını başarıyla tamamlayan 5 avukat yemin edip cübbe giyerek, avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı attı.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Başkanı  Bilgin Yeşilboğaz, Silifke ilçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi  Av. Gürhan Dölek, yemin eden avukatların ailesi, yakınları ve avukatların katılımıyla Silifke Avukatlar Odası’nda düzenlenen yemin töreninde; Av. Bahar Keriman Güngör, Av. Zuriye Dölek, Av. Nefise Gizem Tıraş, Av. Beytullah Okur ve Av. Mehmet Emin Kurt avukatlık ruhsatını Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan aldı.

Tören öncesi konuşma yaparak meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Meslektaşlarımız yemin edip bizler gibi adalet neferi olacaklar. Siz ve sizin gibi adalet duygusundan bir an bile ayrılmayan adaletin yılmaz neferleri olduğu sürece, gözümüz arkada kalmayacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalinden endişe duymayacağız.
Hukukun üstünlüğünü mutlaka ön plana çıkarın. Usul hükümlerinin, adalet kurallarının herkese eşit şekilde uygulanması için elinizden geleni yapın. Yanlış uygulayanları ikaz edin. Hukuku kaybederseniz, her şeyi kaybetmiş olursunuz. Hukukçu biat etmez. Asla kimseye biat etmeyin. Hukukçunun pusulası, hukuktur, adalettir, özgürlüktür. Bunların peşinde olun. Toplumsal bir görev üstleneceksiniz. Bugünlere çok zor şartlar altında geldiniz. Mesleğinizi yaparken önce kendinizi koruyun. Kendinizi koruyamazsanız, kimseye de faydanız olmaz. Önce meslek kurallarını ve haklarınızı bilin, haklarınızın takipçisi, koruyucusu olun. Yolunuz açık olsun. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA