MHP’DE SULAR KAYNIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’DE SULAR KAYNIYOR


 

MHP’nin Büyükşehir adayı Hamit Tuna’yı yalanlayan Başkan Kocamaz, “Ben hiçbir yerde aday olmayacağım demedim” diyerek yeniden aday olabileceğinin sinyalini verdi.

SONER AYDIN

MHP Genel Merkezi tarafından yerel seçimlerde aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna’nın “Burhanettin Başkan çekildiği için ben görevi kabul ettim” sözlerini yalanladı. 

“HİÇBİR YERDE ADAY OLMAYACAĞIM DEMEDİM”
Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Kocamaz, “Herkesin aklına farklı şeyler geldiği ve ısrarla arandığım için Ankara’da bulunuşumla ilgili bir açıklama gereği duyulmuştur. Şu anda Ankara’da bulunmamın, bana gelen ya da sosyal medyaya yansıyan ve merak uyandıran şekliyle yani Belediye Başkan Adaylığı konusu ile hiç bir alakası yoktur. Ben şu an bir rahatsızlığımın kontrolü için Ankara’dayım. Tabidir ki vatandaşlarımız gündemi takip ediyor ve Yerel seçimle ilgili duydukları şeyleri bize de aktarıyor. Bizi de gelecek adına sorguluyorlar. Şu an da Anamur’dan arayan bazı arkadaşlar dünkü Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ziyaretlerinde Hamit Tuna beyin yaptığı açıklama ile ilgili benden gerçeği öğrenmek istediklerini belirtiyorlar. Orada Hamit Tuna Bey daha önce İl Teşkilatında açıkladığı gibi ben adaylıktan çekildiğim için aday olduğunu, yoksa ben çekilmesem aday olmayacağını söylemiş. Bu konu maalesef doğru değil. Zira ben hiçbir yerde aday olmayacağım demedim. Sadece Eylül ayı Meclis toplantısında(Pazartesi günü)yaşadığımız sıkıntılar ve yasalardan kaynaklanan yetki karmaşası gibi konularla ilgili serzenişte bulundum” dedi.

“TUNA’NIN SÖZLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Büyükşehir adayı Hamit Tuna’nın daha önceden aday olarak gösterildiğini dile getiren Başkan Kocamaz, “Benim söylediğim şu; ‘Bu şartlarda Belediye başkanı olsanız ne olur, olmasanız ne olur? Aday olup olmamayı kafamda tartışıyorum’ dedim. Oysa Hamit Başkan çok daha önceden salı günü için Ankara’ya çağrılmıştı. Ben bunu salıdan önceki cuma günü öğrenmiştim. Hamit başkan benden çok daha önce bu durumu biliyordu. Yani ben çekildiğim için Hamit Başkan aday yapılmadı. Bilakis bu durum bana hiç söylenmeden Ankara’ya çağrılıp aday yapıldı. Dolayısıyla Hamit Başkanın Burhanettin Başkan çekildiği için ben görevi kabul ettim sözü gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun ve tüm dava arkadaşlarımızın bu konuda bana tekrar tekrar aynı soruyu sormaması için böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bu vesile ile 25 yıldır yılmadan bıkmadan yorulmadan birlikte yol yürüdüğümüz, halende bütün baskı ve tehditlere rağmen bizden dua ve desteklerini esirgemeyen bütün dava ve hizmet arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunuyor cümlesini Cenab-ı Allaha emanet ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA