MERSİN’DE MÜLTECİ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE MÜLTECİ EĞİTİMİ


 

Mersin’de yaşayan mültecilere, çevresel sorunlar ile yoksulluk ve eğitim gibi sosyal meselelere bütüncül ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla kurulan Yuva Derneği bünyesinde, ’Yetişkin ve Çocuk Mültecilerin Sosyal Hakları’ konulu eğitim verildi.

Kentteki mültecilere yönelik, 'Yetişkin Yeterliliklerinin Uluslararası Değerlendirilmesi Programı' (PIAAC) kapsamında, 'aktarılabilir beceriler' olarak tanımlanan kısa süreli eğitim setleri oluşturma ve uygulama hususunda programlar uygulanıyor. Programlara bağlı olarak, geçici koruma altındaki Suriyelilere meslek edinimi ve işe yerleştirme sürecinde unutulmuş, travmatize olmuş becerilerinin ortaya çıkarılması ya da genç kuşaklar için kazanılması amacıyla, 'Yetişkin ve Çocuk Mültecilerin Sosyal Hakları' başlığında temel mülteci hakları eğitimi verildi. İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı tarafından verilen eğitimde, Yuva Derneği'ndeki 40 Suriyeli mülteciye, sosyal haklarının yanı sıra çocuk hakları konusunda da bilgiler verildi. Özellikle çocuk hakları konusunda, çocukların temel eğitim haklarının sağlanması için Suriyeli yetişkinlere başvuracakları yerler anlatıldı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA