ÇOCUKLAR İÇİN TIRMANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR İÇİN TIRMANDI


 

Çocukluk hayali olan Matterhorn dağına tırmanan eğitim gönüllüsü M. Sacit Erdem, tırmanışta topladığı bağışlarla TEGV Mersin Öğrenim Birimi’ndeki 1600 öğrenciye eğitim desteği sağladı.

Mehmet Nabi Batuk
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) adına 11 – 18 Ağustos tarihleri arasında İsviçre Alplerindeki Matterhorn dağına tırmanan eğitim gönüllüsü ve işinsanı Mehmet Sacit Erdem, Mersin’de düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu. TEGV Mersin Öğrenim Birimi Binası’nda gerçekleştirilen buluşmaya TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, iş insanları, öğretmenler, gönüllüler ve minik öğrenciler katıldı. Mersin’deki 1600 öğrencinin 1 yıllık eğitim masraflarını karşılamak için tırmanış yapan Erdem’i kapıda minik öğrenciler adeta sevgi seli ile karşıladı. “Hoş geldin Sacit abi” yazılı pankartlar açan minik öğrencileri heyecanla selamlayan Erdem, duyduğu memnuniyeti anlatarak öğrencilerle yakından ilgilenerek TEGV öğrenim binasını gezdi.  
“TEGV MERSİN’DE 2 BİN ÖĞRENCİYE DESTEK VERİYOR”
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TEGV Genel Müdürü Sait Tosyali, Mersin’deki bağışçılara ve gönüllülere katkılarından dolayı teşekkür etti. Tosyali, “TEGV Türkiye’nin 71 noktasında hizmet veriyor. Bu noktalardan birisi de Mersin’dir. Mersin birimimiz çok değerli bir birimimizdir. Burada yaklaşık olarak 2000 çocuğumuz ve 200 gönüllümüz faaliyet gösteriyor. Son bağışçımız Sacit Erdem bir Mersinlidir. Çocuklarımız için Matterhorn dağına tırmanmış ve yıllar sonra TEGV için Mersin’e gelmiştir. Kendisine tüm TEGV çocukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 
“PROJE İLE TIRMANIŞI BİRLEŞTİRELİM DEDİK”
Eğitim yıllarında bir dönem Mersin’de yaşadığı öğrenilen M. Sacit Erdem ise Matterhorn dağına tırmanış sırasında yaşadıklarını paylaşarak, “Ben 5-6 yaşlarındayken bu dağın bir kartpostalını görmüştüm. İleriki yıllarda aklımda hep bu dağa tırmanmak vardı. Hatta bu sürede bu dağın ismini yanlış biliyordum. Ben bu yaz oraya çıkmaya hazırlanırken de TEGV için bir şeyler yapabilir miyiz diye konuşmuştuk. Sonra bu proje ile tırmanışı birleştirelim dedik. Çok güzel bir dağdı tırmanmak çok keyifliydi” diye konuştu.
“GÖNÜLÜLERİMİZİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR DAHA ÖNEMLİ”
Çocukluğumdan beri Matterhorn dağına tırmanma hayali kurduğunu ifade eden Erdem, TEGV gönüllerine teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu dağa tırmandığım için çok mutlu ve sevinçliyim. Ayrıca çocuklar için bir şeyler yapmak ve onlara yakın olmak çok güzel bir şey. Sait Bey gönüllülük bir kez başladı mı bir daha bırakamazsınız diyor. Bu yüzden ileriki zamanlarda eminim ki yeni bir şeyler de olacaktır. Burada aslında benim ve benim gibi insanların yaptığı şeyler çok önemli değil. Burada aslında iyi olan şey gönüllülerimizin yaptığı çalışmalardır. Bu kurumun temelinin gönüllüler olması hem çok doğru bir seçim hem de çok önemli bir olgudur.”   
Konuşmaların ardından gezgin iş insanı M. Sacit Erdem, çocuklara tırmanış sırasında kullandığı malzemeleri gösterdi. Tek tek malzemelerin ne için kullandığını anlatan Erdem, dağcılık alanında da bilgilerini öğrencilerle paylaştı.
M. SACİT ERDEM HAKKINDA
Aktif çalışma yaşamına 15 yıl sonra ara verip önce yürümeye sonra koşmaya, daha sonraları ise dağlara tırmanmaya başladı. 50 yaşında ilk maratonunu Appeldorn / Holanda’da koştu. Bir taraftan yelkenle Atlantik Okyanusu’nu geçerken, bir yandan da 54 yaşında kullanmayı öğrendiği motosikletiyle Sahra Çölü’nü Batı Afrika’dan Abidjan  / Fildişi  Sahiline kadar gitti. Amerika kıtasının enyüksek dağı olan Arjantin’deki Aconcagua Dağı’na tırmandı, Afrika’da vahşi doğada fotoğraflar çekti.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA